A Disney is kiadja első filmjét Ultra HD Blu-ray lemezen

1. Oldal

Végül a Disney is beszáll az Ultra HD Blu-ray lemezformátumot támogató stúdiók közé a „A galaxis őrzői 2” kiadásával. A hírt maga rendező, James Gunn rendező erősítette meg, aki lelkesen nyilatkozott a nagy dinamikatartományról is.


Az összes nagy hollywoodi filmstúdió befogadta az Ultra HD Blu-Ray formátumot, az egy Disney kivételével, mely majd másfél év elteltével most végre megjelenteti első ilyen lemezét.

Disney_A galaxis őrzői 2.jpg
Bár hivatalos Disney közlés még nem jelent meg, de a rendező James Gunn Facebook oldalán megerősítette a hírt: „Igen, igaz, és HIHETETLEN ÖRÖM bejelenteni, hogy néhány év könyörögés és esedezés után, A galaxis őrzői 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2) 4K UltraHD-ben kerül otthoni videoforgalmazásba. Ez lesz az ELSŐ Disney kiadás, amely így jelenik meg.”

Az első kiadás utat nyithat a közeljövőben további Disney és Marvel megjelenéseknek, és ne feledjük, hogy a Disney olyan nagy franchise-ok birtokosa, mint a Csillagok háborúja (Star Wars). Remélhetőleg hamarosan a Pixar filmjeit is kiadják Ultra HD Blu-ray lemezeken.

Bejegyzésében James Gunn a kiterjesztett fényességű és színtartományú HDR technológiáról is szól: „És a megjelenésben nem a 4K a fontos – az igazi eltérés és csodálatos vonatkozás a nagy dinamikatartomány, olyan fénnyel és színnel, ami sokkal izgalmasabb élményt teremt, és a legjobb dolog, ami életem során a mozival történt.”

Híresztelések szerint Ultra HD Blu-ray lemezen augusztus 22-én megjelenő film állítólag Dolby Vision HDR képminőséget kínál majd, de James Gunn erről nem tesz említést. A továbbiakban várhatókról viszont azt írja: „Hamarosan sokkal izgalmasabb bejelentések lesznek otthoni megjelenésekről, és néhány nagyon cool további tartalomról, köztük olyan csodálatos dologról, amelyet hónapok óta alig bírok magamban tartani! Tehát hamarosan több HIVATALOS bejelentés (lesz).”

Kapcsolódó linkek:

Feltörték volna az Ultra HD Blu-ray lemezek titkosítását?
2017-ben minden harmadik eladott TV 4K UHD lesz
Dolby Vision: Lionsgate Ultra HD Blu-ray lemezen júniusban
Dolby Vision: Sony Pictures Ultra HD Blu-ray lemezen júliusban
Dolby Vision: először Ultra HD Blu-ray filmeken
Hollywoodi stúdiók a filmek korábbi otthoni elérhetősége mellett
Az idei 250 Ultra HD Blu-ray között ott ez első 60 kép/sec képváltással
Dolby Vision: 5 TV gyártó, 6 stúdió partner és 100-nál több film

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .