Xbox One X: gyors megoldást ígérnek a Blu-ray problémára

A Microsoft azt ígéri csak „néhány nap” mire kijavítja az Xbox One X konzol Ultra HD Blu-ray lejátszójával kapcsolatos vásárlók által kifogásolt problémákat, köztük a HDR lemezek lejátszásakor megemelkedő fekete szintet.


A múlt hét óta kapható Microsoft Xbox One X játékképességeit sokan dicsérik, a konzol Blu-ray lejátszó funkciójával viszont olyan problémák vannak, mint például az a hiba, ami a nagy dinamikatartományú (HDR) lemezek lejátszásakor elrontja a videojel feketeszintjét, vagyis a feketét inkább szürkévé teszi.

Microsoft tisztában van a problémával és hamarosan kiad egy szoftverfrissítést annak javításához. Mike Ybarra az illetékes üzletági alelnök szavai szerint: „Xbox One X felhasználóknak: a Blu-Ray vonatkozású javítások hamarosan megérkeznek, hogy korrigálják a megemelkedett feketeszinteket HDR filmekkel, stb. Néhány nap múlva”.

PlayStation 4 Pro nem, az Xbox One S és az Xbox One X viszont tartalmaznak Ultra HD Blu-Ray lemezmeghajtót. Az utóbbi legújabb konzol támogatja a 4K HDR játékokat, streaming és lemezen lévő tartalmakat egyaránt.

A felhasználók észleltek a konzol Dolby Atmos kimenetével kapcsolatos problémákat is, amint arról a Forbes beszámol, de nem tudni, hogy a szoftverfrissítés érint-e ezt a problémát is.

Az Xbox One X már idehaza is kapható 165.000 Ft körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

WiSA: az Xbox is használja majd a vezeték-nélküli hangátvitelt
Xbox One X: előrendelhető a limitált Project Scorpio kiadás
Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
Az új Xbox konzol HDMI 2.1-et és adaptív képsebességet is tud majd
Xbox: 4K, HDR és Ultra HD Blu-ray lesz az új erősebb konzol
PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja
Xbox One S: új konzol benne Ultra HD Blu-ray, 4K és HDR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .