OLED TV kísérleti gyártósort épít a DuPont

1. Oldal

Feltehetően a nagyméretű OLED TV panelek nyomtatással történő gyártási technológiájának fejlesztését szolgálja majd a DuPont kutatási központjában 30 millió dolláros beruházással felépülő kísérleti OLED TV gyártósora.

A nemrégiben egy meg nem nevezett vezető ázsiai AMOLED képernyőgyártóval technológiai megállapodást kötő DuPont most arról tett bejelentést, hogy kísérleti OLED TV gyártósort épít az egyesült államokbeli Newark városában működő kutatási központjában. A 30 millió dollárból (kb. 6,7 milliárd Ft) felépülő projekt méretét és célját jól jellemzi, hogy abban 29 mérnök és további 9 szakember dolgozik majd. Vagyis a DuPont valószínűleg nem teljes körű OLED TV gyártást készít elő az Egyesült Államokban, hanem csak a gyártástechnológia fejlesztésére akarja használni a kísérleti OLED TV gyártósort.

DuPont_AMOLED_TV.jpg
A kísérleti gyártósoron a DuPont nyomtató technikáját fogják használni, ami az OLED anyag felhordásához folyamatos tintasugarat használó úgynevezett „porlasztásos nyomtatási” technológiát alkalmaz. Ezzel az állítólag nagyon gyors eljárással a DuPont elmondása szerint 2 percen belül meg lehet nyomtatni egy 127 centis (50 inch) TV panelt, de a képernyő a képpontokat alkotó vörös/zöld/kék részpixelek szintjén még nem optimalizált, így a gyártás hatékonysága még alacsonyabb, mint más mintázási technológiáké. Ha ezt a problémát meg tudják oldani, akkor a gyorsabb átfutással a képernyő előállítása olcsóbb lehet, és valójában a DuPont azt állítja, hogy ez a technológia az OLED TV-t még az LCD TV-nél is olcsóbbá teheti.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: ott a 140 centis Super OLED TV a CES-en
Az LG 140 centis OLED TV-je is ott lesz a CES 2012-őn
LG 140 centis OLED TV panel a CES 2012 kiállításon
OLED: a DuPont technológiai megállapodást írt alá
Már jövőre piacon az LG 140 centis (55 inch) OLED TV-je
OLED: létezik a nagyobb hatásfokú kék OLED
OLED: a Samsung új panelgyártó metódust fejlesztett ki
Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .