Elindult a HD1 HDTV adás

1. Oldal

Szeptember 1-től sugároz a HD1 az Euro1080 korábban MAIN CHANNEL-ként ismert, Európa szerte műholdon keresztül a nagyközönség által fogható HDTV adása. A korábbi EVENT CHANNEL mozi- és eseménycsatorna elnevezése HDe.


HD1 logo A 2004. január 1. óta működő, a HDTV európai elérhetőségét demonstráló program az elmúlt 8 hónapban egy kb. 180 órás műsoranyagot közvetített ismételve.

A következő 4 hónapban 500 óra új műsor kerül a kínálatba: rockzene, sportesemények, életmód, koncertek és operák. Az új név és logó ezt hivatott kiemelni. December 1-től 5 nyelvű lesz a program, mind a feliratok, mind egy kommentár sáv jóvoltából, s így dokumentumfilmekkel és még több sportprogrammal bővül a kínálat.

HD1 kép

Bár már jó ideje beharangozták, hogy a programot az Irdeto rendszerben fogják kódolni, de ezt még csak az esti programok egy részénél alkalmazzák. Jelenleg még a HD1 is kódolatlanul fogható, de már deklarálták, hogy 2005-től a teljes programot kódolni fogják. A vételhez tehát Irdeto modullal rendelkező HDTV műholdvevőre lesz szükség, amiből jelenleg csak egy típus kapható a Quali-TV QS1080IR, amit már idehaza is meg lehet vásárolni.

A társaság megnevezése, melyet a partnerek, tulajdonosok, befektetők és minden más üzleti tevékenység kapcsán használnak majd továbbra is Euro1080 marad, de szeptembertől a HD1 lesz az európai nagy felbontású televíziózás referenciacsatornája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .