Epson: rövidesen idehaza is kapható az EMP-TW1000 1080p 3LCD vetítő

1. Oldal

Az amszterdami ISE-n kiállították az Epson EMP-TW1000 házi-mozi vetítőt, melyben a gyártó először alkalmazza saját C² Fine D6-os LCD képmodulátor paneljeit, s ami talán már februárban idehaza is megvehető 1 millió Ft alatti áron.


A globális projektorpiacon és az európai házi-mozi vetítők piacán is vezető Epson a múlthéten az ISE 2007 kiállításon mutatta be először a szakmai érdeklődőknek és a nagyközönségnek az EMP-TW10003255-et.

EMP-TW1000_black_602px.JPG
Ez a teljes HD 3LCD házi-mozi vetítő az Epson új D6-os, vagy másként „Dream Six” képmodulátor paneljeire épül, melyek sajátfelbontása 1920×1080 pixel. A panel a Crystal Clear Fine (C² Fine) elnevezésű technológia, a folyadékkristályok tökéletesebb függőleges beállását eredményező szervetlen rendezőréteg révén, az eddigieknél jobban kontrollált fényzárásnak köszönhetően az élesebb, tisztább képek és a mélyebb feketék előállítását szolgálja.

A vetítő a 170 wattos kis fényveszteségű E-TROL lámpával maximum 1.200 ANSI lumen fényerőt produkál. Nagy biztonságot jelent, hogy az Epson a lámpa normál igénybevételére megadott 1.700 üzemóra élettartamra (az alacsonyabb fényerejű üzemmódban ez akár a 3.000 órát is elérheti) vagy 3 évre magára a lámpára is garanciát vállal, nemcsak a vetítőre.

EMP-TW1000_Auto_irisz1.JPGEMP-TW1000_Auto_irisz2.JPGA képminőség szempontjából fontos kontrasztarány a EMP-TW10003255 specifikációja szerint 12.000:1. Ezt a lámpa optikába jutó fénymennyiségét a jelenet fényigényének megfelelően dinamikusan szabályzó „Auto Iris” rendszernek köszönheti, ami sötét jeleneteknél mélyebb feketét és jobban elkülönülő árnyalatokat eredményez, világos képeknél az élességet és a képtisztaságot javítja.

Az EMP-TW10003255 hat alap kép-üzemmódjából könnyű kiválasztani a szoba megvilágításának legmegfelelőbbet. Ezek közül négy kevés környezeti fényben vagy teljes elsötétítésben alkalmazott kép- és színmódban bekapcsol a „Cinema Filter” színszűrő is, mely ugyan csökkenti a fényerőt, de természetesebb színmegjelenítést, nagyobb színtartományt, és még tökéletesebb kontrasztot eredményez. A 10-bites színfeldolgozás amúgy is gazdag és árnyalatilag egyenletes színreprodukciót garantál, amire szükség is van az 1.3-as verziójú HDMI bemeneten érkező nagyobb színskálájú képinformáció miatt.

A színárnyalat és színtelítettség egyéni ízlés szerinti beállítására 6-6 (R/G/B/C/M/Y) paraméter áll rendelkezésre és a gammagörbe is 9 ponton módosítható. A fehérek kiemelését az Epson „Super White” technológiája automatikusan elvégzi.

A vetítőhöz fejlesztett új, 14 elemből – köztük két aszferikus lencséből – álló lencse csökkentette színelhajlással biztosítja a képek pontos és definiált megjelenítését. A 2,1-szeres nagyításátfogás és a függőlegesen fel/le 96%-os, vízszintesen jobbra/balra 47%-os képeltolás azt jelenti, hogy az EMP-TW10003255-nek igen könnyű megtalálni a helyét. A 2,5m képátlójú vászonhoz a vetítő 3 és 6,3 méteren belül szinte bárhol elhelyezhető.

EMP-TW1000_csatik.jpg
A vetítő hátlapján a már említett 1.3-as verziójú HDMI csatlakozó mellett komponens (YUV), S-Video, kompozit és adapteren át SCART videojel bemenet, PC VGA bemenet, RS232 vezérlőport és 12V-os kapcsolójel (Trigger) kimenet is található.

Tőrös Gáspár az Epson termékmenedzsere a múlt héten lezajlott amszterdami ISE 2007 kiállításon a hazai forgalmazókat úgy tájékoztatta, hogy a EMP-TW10003255 máris rendelhető és a javasolt fogyasztói árat 1 millió forintban jelölte meg.

Kapcsolódó linkek:

Új Epson LCD panel elsősorban hátulról vetítős TV-kbe
Epson EMP-TW1000: az új 1080p-s 3LCD vetítő
Epson: az új EMP-TW700 3LCD HDTV vetítő nemsokára kapható
Epson: kezdődik az új, D6-os LCD képmodulátor panelek tömeggyártása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .