Új Epson LCD panel elsősorban hátulról vetítős TV-kbe

1. Oldal

A már tavaly tömeggyártásba került D6 mellé a Seiko Epson (Epson) új, kevésbé költséges, de teljes HD (1080p) felbontású nagyhőmérsékletű poliszilícium (HTPS) vékonyréteg tranzisztoros (TFT) LCD képmodulátor panelt fejlesztett ki.


Epson_D6_ujpanel.JPGAz 1,9 cm (0,7 inch) képátlójú panelt elsősorban megfizethetőbb árú 3LCD frontvetítők és mikrodisplay hátulról vetítős (projektoros) TV-kben való alkalmazásra fejlesztették ki, és a gyártó már meg is kezdte a mintadarabok kiszállítását.

Megújult nagyfelbontású panel előállítására szolgáló technológiát használva az új panelban eddig példa nélkül álló – a szokványos Twisted Nematic (TN) azaz elcsavart nematikus szerkezetű panelekhez képest több mint 20%-al jobb – résarányt (a képalkotásban részt nem vevő panelfelület aránya) sikerült elérni. Az új technológiával előállított panelek a korábbiakhoz képest azonos lámpateljesítményt használva nagyobb fényerejű képet képes előállítani, vagy alacsonyabb teljesítménnyel is azonos fényerőszintet, vagy kisebb panellel azonos felbontást produkálnak. Így az új technológia nagyobb fényerejű, még inkább környezetbarát vetítők gyártását teszi lehetővé, igen kedvező áron.

A korábbi D5-ös 1080p panelhez képest az új panel méretét sikerült 2,3 centiről 1,9 cm-re csökkenteni, és a résarány is javult a kisebb méreten azonos felbontás ellenére. Az új sorozatú TN panelek elnevezését még nem véglegesítették.

D5_vs_ujpanel.JPG
A nagyfelbontású műsorközlés és képhordozók elterjedésével egyre jelentősebb a kereslet a kiváló képminőség előállításra képes berendezések iránt. Ugyanakkor az alsó piaci szegmensben egyre növekszik az igény a kedvezőbb áru termékekre is. Az Epson választékában ezután megtalálható lesz majd a kiváló kontrasztot és feketeszinteket előállító vetítőkben használatos C2FINE (VA LCD + szervetlen rendezőréteg) technológiájú D6-os panel, és a képminőség és költség között egészséges kompromisszumot teremtő termékekbe való hagyományos TN panelek.

Kapcsolódó linkek:

Epson: kezdődik az új, D6-os LCD képmodulátor panelek tömeggyártása
Új technológiájú Epson LCD panelek vetítőkbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .