Eurosport 3D közvetítések a Londoni Olimpiáról

1. Oldal

A 2012-es Londoni Olimpia páneurópai műsorszolgáltatója az Eurosport több mint 100 órányi 3D tartalmat közvetít a nyári játékok során, de még nem tudni, hogy a britek egy része mellett más országok nézői is láthatják-e ezeket a 3D adásokat.
Az Eurosport több mint 100 órás 3D közvetítését a brit előfizetők Európa első 3D TV csatornája, a Sky 3D jóvoltából láthatják majd. A Sky 3D már most az Egyesült Királyság 250.000 háztartásában valamint országszerte pub-ok ezreiben nézhető. Az olimpiai játékok ideje alatt a Sky 3D csatornát minden Sky+HD előfizető számára is elérhetővé teszik, így több mint 4 millió brit otthon számára adatik meg a lehetőség a Eurosport 3D sportközvetítések élményének megtapasztalására. Ehhez persze alkalmas 3D képmegjelenítő készülékre, 3D TV-re vagy vetítőre van szükséges, amit csak össze kell kötni a 3D vételre kész Sky+HD vevődobozzal.

Eurosport_3D_London_2012.jpg
A csatorna a játékok minden napján exkluzív 3D műsort sugároz, ami 8 óra élőközvetítésből és 4 óra napi összefoglalóból áll majd. A megnyitó és záró ceremóniák valamint a férfi 100 méteres síkfutás döntője mellett olyan sportesemények 3D közvetítésére kerül sor első ízben, mint a torna, az úszás, a kosárlabda és a kajak-kenu.

Az Eurosport a 2012-es Londoni Olimpia hivatalos műsorszolgáltatója a csatornát teljesen a sportesemény napi közvetítéseinek szenteli. Ennek keretében napi 13 órányi élő HD adás mellett reggeli hírösszefoglalót és éjszakánként a legizgalmasabb események ismétlését sugározza majd.

Az egyelőre csak feltételezhető, hogy lesz más országok nézői számára is elérhető Eurosport 3D csatorna, ami az olimpiai 3D adásokat közvetíti majd. Hazánkban az olimpia közvetítésének kizárólagos jogtulajdonosán, az MTVA-n is múlik, hogy láthatják-e majd a magyar nézők is a sporteseményt 3D-ben.

Kapcsolódó linkek:

Londoni Olimpiai közvetítések 3D-ben a BBC HD csatornán
Roland Garros 3D az Eurosporton Panasonic segédlettel
DVB: jóváhagyás előtt a 3DTV specifikáció
Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .