Filmmaker Mode: automatikus váltanak rá a 2020/2021-es LG Smart TV-k

Az eddig manuálisan beállítható Filmmaker Mode képmódot a 2020-as és 2021-es LG okos TV-ken automatikusan is aktiválhatják az Amazon Prime Video filmek.


2019-ben hollywoodi filmrendezők, filmkészítők, a tévégyártók az UHD Alliance égisze alatt kidolgozták és bejelentették a Filmmaker Mode TV képmódot, ami arra hivatott, hogy az alkotók szándékainak megfelelően jelenítse meg a filmeket. Már kezdetektől szó volt a lehetőségről, hogy ez a képmód akár automatikusan is aktiválódhat a filmek és sorozatok esetében. Eltartott egy ideig, de elsőként az Amazon és az LG végre valóra is váltják az automatikusan aktiválódó Filmmaker Mode-ot.

Filmmaker Mode LG Amazon Prime Video

Az LG bejelentése szerint október végétől kezdve egy szoftverfrissítés lehetővé teszi, hogy a 2020-as és 2021-es webOS 5.0 vagy 6.0 operációs rendszert futtató LG 4K és 8K LCD és OLED TV-k tulajdonosai az Amazon Prime Video filmjeit és sorozatait automatikusan Filmmaker Mode képmódban nézhessék.

A közlemény ennek működéséről az írja: „Az LG és az Amazon most egy lépéssel továbbviszi az elképzelést a Prime Video tartalmakba ágyazott jellel, mely automatikusan aktiválja a Filmmaker Mode-ot a webOS 5.0 és webOS 6.0 operációs rendszert futtató 4K és 8K UHD LG TV modelleken. A kompatibilis TV-k ezen képessége, hogy felismerik és beállításokat a Filmmaker Mode-ra állítják anélkül, hogy ezt manuálisan kellene a nézőnek, első az iparágban, és utat nyit a jövőbeli TV-knek, hogy jobban támogassák a streaming szolgáltatásokat anélkül, hogy a nézőknek további lépéseket kellene tenniük.”

Az Amazon tehát első tartalomszolgáltatóként olyan metaadatot ágyaz a videojelbe, ami szükséges a Filmmaker Mode automatikus bekapcsolásához. Arról nem tudni, hogy más streaming szolgáltatások mikor teszik ezt meg ugyanezt. A Filmmaker Mode kompatibilis az SDR és HDR10 formátumú tartalmakkal, sőt a Samsung QLED TV-ken az Amazon Prime Video tartalmaival a HDR10+ Adaptive együtt is működik, a Dolby Vision formátumú videókhoz viszont nem alkalmazható.

A Filmmaker Mode kikapcsolja az olyan képjavító eljárásokat, mint a mozgássimítás és az élességállítás. A nézők egy felugró ablakon át megerősíthetik vagy elutasíthatják a Filmmaker Mode alkalmazását. Az LG azt is megjegyzi, hogy „a Filmmaker Mode manuálisan kikapcsolható a beállítások menüben”, de az nem világos, hogy a készülék a film megtekintése után automatikusan kikapcsolja-e azt.

A Filmmaker Mode megtalálható az LG mellett a Hisense, a Panasonic, a Philips és a Samsung TV-iben, sőt már a BenQ, az LG és a Samsung egyes házimozi projektoraiban is. Az még nem tudni, hogy más gyártók mikor tervezik megvalósítani az automatikusan Filmmaker Mode bekapcsolást.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .