A Sensio 3D formátuma DVD szabvány lesz

1. Oldal

A Sensio Technologies Inc. (Sensio) által kidolgozott Sensio 3D formátumot a DVD Forum hivatalosan is opcionálisan válaszható DVD szabványként fogadja el, de kérdés hogy a Blu-ray Disc esetén is számíthat-e erre.
sensio_200px.jpgNem lehet türelmetlenséggel vádolni a Sensio-t, mely először tíz évvel ezelőtt állt elő a 3D DVD szabványra vonatkozó javaslatával. 2008-ban aztán elindult a DVD-t 3D videó specifikációval kiegészítő folyamat, és a különböző elérhető 3D eljárások és technológiák kiértékelését követően egyedüliként a Sensio 3D került kiválasztásra, mint opcionális formátum.

„10 év befektetés, fejlesztés és elkötelezettség után rendkívül boldogok vagyunk, hogy így jutalmaztak minket, és formátumunkat egy szabványosítási szervezet elismerte. Technológiánk elérte azt a szükséges fejlettségi szintet, hogy szabvánnyá válhat, és minőségét, megbízhatóságát és erőteljességét egy elismert világszervezet állapította meg és ismerte el hivatalosan.” nyilatkozataNicholas Routhier a kanadai cég elnöke. Azt is hozzátette, hogy bíznak benne ez az elismerés pozitív hatással lesz a gyártókra, és lehetővé teszi a cég számára, hogy előmozdítsa és felgyorsítsa technológiája szórakoztatóelektronikai termékekbe integrálását.

A Sensio most már abban bízik, hogy közelebb kerül céljának eléréséhez, nevezetesen hogy technológiája a 3D tartalmak továbbításának globális szabványa lehet a fogyasztói piacon. A filmstúdiók azonban ma már nem a DVD-re, hanem a Blu-ray Disc-re koncentrálnak, és a nagyfelbontású lemezformátum 3D változatának szabványosításán szorgoskodik a Dolby és a Panasonic is.

Kapcsolódó linkek:

A Dolby is 3D Blu-ray Disc technológián dolgozik
A Panasonic Blu-ray Disc szabványt javasol a 3D képtárolásra
A HDMI támogatói 3D jelátvitelre készítik elő a szabványt
JVC: fejlesztik az első 3D D-ILA házi-mozi vetítőt
3D megoldások a japán CEATEC 2008 kiállításon
3D: az SMPTE az otthoni 3D szórakoztatás szabványain dolgozik
3D Blu-ray lemezről a SID 2008-on
A 3D otthoni felhasználásán munkálkodó szervezet alakult

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .