YouTube: 2016-ban már lesz HDR támogatás is

1. Oldal

Az egyre hatékonyabb kódolás, a 4K, a magas képsebesség (HFR), sőt a 8K után a YouTube még idén valamikor a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmakat is elkezdi támogatni.


A CES 2016 kiállításon Robery Kyncl a YouTube üzleti vezetője jelentette be, hogy a népszerű videomegosztó a nagy dinamikatartományú (HDR) videók támogatására készül.

YouTube_HDR.jpg
Az LG a Samsung és a Hisense, egyaránt kiállítottak olyan TV-ket, amelyeken már láthatóak voltak YouTube HDR videók. Ehhez a Google szükségképpen tovább kellett, hogy fejlessze a HDR-t eddig nem támogató VP9 videó tömörítő codec-et. A VP9-Profile 2 viszont már támogatja a HDR-t, és most már csak az a kérdés, hogy frissíthetőek-e erre a VP9 dekódolást támogató 2015-ös TV-k. A Google már dolgozik VP9-Profile 3-on is.

Az Amazon Prime Video és az idén már tényleg elinduló Netflix 4K HDR szolgáltatásokon kívül tehát 2016-ban már a YouTube-on is lesznek HDR videók, de hogy az utóbbin pontosan mikortól, azt még nem lehet tudni.

Kapcsolódó linkek:

Jön a YouTube Red előfizetéses szolgáltatás
A Google a VP10-el csökkentené felére a 4K videók méretét
YouTube: már 8K felbontású is lehet a videofolyam
YouTube: 4K videók már magas képsebességgel is
YouTube: javuló képminőség a Flasht felváltó új megoldással
YouTube 4K videók VP9 tömörítést támogató 2015-ös TV-ken
YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .