Google Play Movies & TV: már 4K filmek is lesznek

1. Oldal

A Google tegnap bejelentette, hogy 4K Ultra HD felbontású filmeket és tévéműsorokat kínál novembertől „Google Play Movies & TV” online tartalomszolgáltatásán.


A Google tegnapi termékbemutató eseményén mintegy mellékesen hangzott el a bejelentést, hogy a „Google Play Movies & TV” streaming szolgáltatás a jövő hónaptól , kezdve 4K Ultra HD felbontású tartalmakat is kínál majd.

További részletek és konkrét 4K felbontású film- vagy műsorcímek nem kerültek nyilvánosságra. Nem tudni, hogy a Google kínál-e majd filmeket nagy dinamikatartománnyal (HDR), ahogy azt sem hogy mennyibe kerülnek majd a jobb képminőségű tartalmak. Ma az új kiadású filmek jellemzően 3.300 és 3.700 Ft között vásárolhatóak meg, illetve 880 és 1.200 Ft között kölcsönözhetőek 48 órára.

LG_GooglePlay.jpg
A Google Play filmek bitfolyamai jelenleg akár 1080p HD felbontásúak is lehetnek, amihez 5.1 surround hang társul. A szolgáltatás elérhető az NVIDIA, a Philips, a Sony és mások Android TV készülékein, az LG webOS Smart TV-ken, az Android, az Apple iOS okos mobilkészülékeken és a Chromecast médiaeszközökön át.

Úgy tűnik a Google megelőzi nagy vetélytársát, hacsak az Apple iTunes nem kezd el 4K filmeket kínálni még ebben a hónapban, ami valószínűtlen, tekintve hogy az egy éve megjelent Apple TV box csak a 1080p felbontást támogatja. Néhányan ugyan arra számítanak, hogy az Apple még idén új hardverrel jelenik meg, bár erre még nem utal semmi.

Mindettől függetlenül a hollywoodi stúdiók készen állni látszanak arra, hogy túllépjenek a lemezeken, mint fizikai műsorhordozón. Eddig ugyanis sok 4K/HDR minőségű film kizárólag Ultra HD Blu-Ray lemezen került kiadásra, kizárva ezzel a potenciális nézők egy részét.

Kapcsolódó linkek:

LG: jön a Google Play Movies & TV a márka Smart TV-ire
Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio
Android TV: jön az alkalmazás élő TV csatornák eléréséhez
Google TV: Google Play tartalomszolgáltatások Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .