A Chromecast volt a legkelendőbb média streamer 2015-ben

1. Oldal

A Strategy Analytics piackutató jelentése szerint a 2015-ben világon kiszállított digitális média streamer készülékek 80%-a az Amazon, az Apple, a Google és a Roku terméke, a piacvezető pedig a Chromecast.


A Strategy Analytics jelentése szerint az olcsó Google Chromecast állt a globális eladási lista élén 2015-ben.

„A Google korongnyi Chromecast adaptere továbbra is széles körben vonzó a fogyasztóknak, akik előnyben részesítik annak mobilközpontú tartalomelérési és kezelési megközelítését. Az eszköz hordozhatósága és alacsony ára, ami mindössze 35 $ (kb. 9.800 Ft) tette sokak számára impulzív vétellé, és nem ritka, hogy a háztartásban több Chromecast van. A mobilkészülék azonban nem feltétlenül a világ közepe mindenkinek, és így az olyan eszközök, mint az Apple TV, a Roku és az Amazon Fire TV továbbra népszerűek azok számára, akik a hagyományos távirányítón alapuló és felhasználói kezelőfelületű TV élményt keresi”, nyilatkozta David Watkins a Strategy Analytics szolgáltatási igazgatója.

Globális média streamer piac.jpg
Korábban a legkelendőbb médiadoboz volt és az eddig összesen eladott 37 milliós darabszámával még mindig első az Apple TV. A Google összesen 27 millió Chromecast eszközt értékesített, a Roku 20 milliót, az Amazon pedig kevesebb, mint 10 milliót. Az olyan Android TV alapú dobozok, mint az NVIDIA SHIELD és a Nexus Player eladásai nem érték el azt a szintet, hogy külön szerepeljenek a statisztikában.

A Smart TV-ket, Blu-ray lejátszókat és játékkonzolokat is beszámítva több mint 220 millió digitális médiaeszközt adtak el 2015-ben, 84 milliót egyedül 2015 utolsó negyedévében. A teljes piac 54%-át a Smart TV-k adják.

A 2015-ben 32%-al bővülő piac még mindig elég fiatal., A gyártók csak 2014-2015-ben mutatták be első teljes egészében televíziós operációs rendszereiket. 2015 végén már forgalomba került az új Amazon 4K Fire TV, a Google Chromecast 2, a Roku 4K player és az új Apple TV új operációs rendszerrel.

Kapcsolódó linkek:

Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio
Apple TV: októberben jön a megújult médiabox
Az új Apple TV iOS9-et futtat alkalmazásajánló funkcióval
Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
Chromecast: már TV távirányítóval is vezérelhető
NVIDIA SHIELD: 4K Android TV készülék játékhoz is
Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel
Chromecast: már Európában is kapható a hálózati médiaeszköz
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .