Google Stadia: június 23-tól Google TV-s Chromecast és más Android TV készülékeken (Frissítve)

A Google streaming játékszolgáltatása a Stadia június 23-tól játszható Google TV-s Chromecast és bizonyos Android TV eszközökön.


Frissítés:

Tegnap óta már hivatalosan is elérhető a Google streaming játékszolgáltatása az Android TV és a Google TV platformot kínáló eszközökön, köztük a Google TV-s Chromecast eszközön, az Nvidia Shield, a Hisense, a Philips és a Xiaomi készülékein.

A Google a hét elején kezdte meg a Stadia Android TV-n alkalmazás bevezetését, amely már működik.

Nem meglepő módon a Sony Android TV-in és új Google TV készülékein a Stadia hivatalosan nem támogatott . A Google feltehetően legnagyobb TV-s partnere a Sony nyilván saját PlayStation Now konkurens játékstreaming szolgáltatását preferálja.

Ezzel szemben hivatalosan támogatott a Stadia az Nvidia Shield médiaeszközökön, pedig az Nvidia  is kínál GeForce Now néven saját játékstreaming szolgáltatást.

Az alábbi listában nem szereplő, azaz hivatalosan nem támogatott eszközzel vagy TV-vel is meg lehet kísérelni a Stadia kipróbálását.

2021. június 9.:

A 2019 novembere óta Európa több országában már működő, de idehaza csak fél éve elérhető Google Stadia streaming játék végre megjelenik a cég TV-s platformjain is.

Stadia Google TV Android TV

A hír, miszerint június 23-án a Stadia játékra elérhető a Google TV-s Chromecast (Chromecast with Google TV) eszközön a Google Nest blogbejegyzésében látott napvilágot, majd erre hivatkozva a Stadia Community Blog már továbbiakat is közölt.

Ezek szerint június 23-tól a Stadia nemcsak a Google TV-s Chromecast eszközön, de más kompatibilis Android TV operációs rendszerrel rendelkező készülékeken is játszható lesz. Kezdetekben a Stadia a következő eszközökön lesz hivatalosan támogatott:

A támogatott készülékek között tehát sokak mellett nem említik se a Sony, se a TCL Android TV-it, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ezeken nem működik majd a Google streaming játékszolgáltatása. A Stadia Community Blog szerint: „Ami a listán nem szereplő Android TV OS eszközöket illeti, a Stadia játékhoz választhatja a kísérleti támogatást. Bár ez a funkció még fejlesztés alatt áll és nem minden Android TV operációs rendszerű eszközön fog tökéletesen működni, mostantól kipróbálható a Stadia, és minden eddiginél több képernyőn játszhatja kedvenc játékait.”

A játékhoz szükséges egy Stadia vagy azzal kompatibilis Bluetooth kontroller. A TV-n, számítógépen, táblagépen és telefonon jelenleg mintegy 180 játékot kínáló Stadia alkalmazása június 23-tól telepíthető a Google Play áruházból.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .