Google TV: „basic TV” a kikapcsolt okos TV

A Google TV kezelőfelületet „basic TV” módba állítva kikapcsolnak a készülék okos funkciói, ami bizonyos esetekben érthető vagy indokolt lehet.


Az új Google TV felhasználói felületet az új Chromecast eszközön ismerhette meg a világ, de tudható volt, hogy az idén már TV-kre is felkerül, ahogy azt már be is jelentette a Sony és a TCL.

Akadnak olyan fogyasztók, akik egy kiváló képminőséget nyújtó új TV-re vágynak, de vagy nem barátkoztak még meg az okos TV-k nyújtotta plusz funkciókkal, vagy nem is tartanak ezekre igényt, mert ott ahol éppen használnák a készüléket nincs internetkapcsolat. Na ezek a felhasználók úgymond olyan „buta TV-t” szeretnének, ami persze alkalmas a hagyományos televíziós műsorsugárzás vételére és esetleg van néhány HDMI bemenete is.

Google TV basic TV

A 9to5Google beszámolója szerint a Google TV készülékek új „basic TV” beállításával közel a fenti állapot érhető el. Az üzemmód kipróbálásáról szóló cikk leírása szerint: „Ebben azt tapasztaljuk, hogy a Google kezdőképernyője csupasz. Csak néhány ikon látható, a vártnak megfelelően a HDMI bemenetek, az élő csatornák és van egy dedikált gomb is a „Dasboard” (Vezérlőpult) eléréséhez, a jobb oldali tálcán van egy beállítás gom, a idő, valamint egy közvetlen elérés a környezeti módhoz, ami még a Google TV „Basic TV” módjában is működik, bár személyre szabott fotók nélkül.”

A lebutított módban tehát csak a TV HDMI bemenetihez csatlakoztatott műsorforrások illetve élő tévéadások nézhetőek a TV-n és kikapcsol minden okos funkció, nincsenek applikációk, tartalmi ajánlások és nem működik a beszédhanggal kapcsolatos keresés-vezérlés valamint a „cast”, azaz a bitfolyam átadás funkció sem.

A „Basic TV” módból persze bármikor vissza lehet kapcsolni a teljes okos TV funkcionalitást biztosító Google TV módba. A cég megerősítette, hogy a két lehetőség közötti választás nem valamely specifikus Android verzióhoz kapcsolódik, hanem a Google TV kezelői réteghez.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .