Hálaadáskor 53%-kal több a Blu-ray lejátszót adtak el az USA-ban

1. Oldal

Az USA-ban az ünnepi vásárlási szezon kezdetét jelző utolsó novemberi héten nagy volt a kereslet a Blu-ray lejátszók, a számítógépek és a TV-k iránt, de az extrém árengedmények miatt csökkentek a szórakoztatóelektronikai bevételek múltévhez képest.
Blu-ray Disc_150px.jpgAz NPD Group piackutató szerint a bevételek az idei „Fekete péntek” héten 2008-hoz képest 1,2%-kal 2,7 milliárd dollárra (kb. 500 milliárd Ft) estek, de ez az eredmény jobb a tavalyi 3,4%-os szórakoztatóelektronikai bevétel-visszaeséshez képest.

A darabszámot tekintve a Blu-ray lejátszók eladása 53%-kal emelkedett, de a széleskörű árleszállítások jelentősen befolyásolták a bevételeket ebben a termékkategóriában. A Walmart és a Best Buy 78 illetve 99 dolláros (kb. 14.600 illetve 18.700 Ft) Blu-ray lejátszóikkal azon üzletek közé tartoztak, amelyek élenjártak az olcsó asztali készülékek kínálatában. A múlt évi 150 dolláros (28.000 Ft) átlagárhoz képest az árak idén 30%-kal estek, ennek ellenére a Blu-ray hardverek azon kevés elektronikai termékek közé tartoznak, amelyek bevételi növekedést értek el, még ha az csak egyszámjegyű is. Egyre több hétköznapi vásárló keresi ugyanis a méltányos áru lejátszókat, és a kiskereskedők is mind több teret adnak a terméknek, mivel a Blu-ray jobb üzleti eredményt kínál, mint az igen alacsony áru szabvány DVD lejátszók, amelyek ára ma már 50 dollár (9.400 Ft) alatt van.

A számítógépek mellett a TV-k is kelendőek voltak november utolsó hetében. TV-kből 15%-kal adtak el többet, mint egy éve, de az árkedvezmények miatt 9%-kal estek a bevételek. Az átlagos síkpaneles TV-k ára most 535 dollár (kb. 100.200 Ft), ami 20%-kal alacsonyabb 2008-hoz képest.

Kapcsolódó linkek:

Márkás Blu-ray lejátszók 200 dollár alatt az USA-ban
A Blu-ray Disc várhatóan nem éri el a DVD elterjedtségét
Összefog a magyarországi Blu-ray szakma
Blu-ray Disc fejlesztések a jobb használhatóság érdekében
DEG: 3,9%-kal estek a házi szórakoztatás bevételei az USA-ban
A Blu-ray nem képes pótolni a DVD eladások visszaesését
Egyre ismertebb az amerikai fogyasztók körében a Blu-ray

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .