Broadcom: kész az első egychipes Blu-ray Disc megoldás

1. Oldal

A chipgyártó Broadcom Corporation új, egy tokba integrált Blu-ray Disc rendszerchipjei az internetes tartalmakat kínáló alkalmazásokat is támogatják, és az egyik a 3D Blu-ray filmek lejátszását is lehetővé teszi.

A Broadcom új Blu-ray Disc lejátszókba szánt BCM7630 és BCM7632 rendszerchipjein (SoC) egy lapkára integrálták a gyártó által korábban már alkalmazott és elismert optikai bemeneti fokozatot valamint a háttér video dekódolást és a digitális képkezelő technológiát. A chipek amellett, hogy a jelenlegi legjobb teljesítményt nyújtják a Blu-ray lejátszás számára, támogatják az internetes alkalmazások nyújtotta bitfolyamok lejátszását is. Ilyen alkalmazások a BD-Live, a Netflix, a Pandora internet rádió, valamint a Vudu és a CinemaNow filmszolgáltatások. Mindkét új chip támogatja a Broadcom WiFi és Bluetooth megoldásait is, integrált vezeték-nélküli megoldást nyújtva a készülékgyártók számára.

Broadcom_chipek.jpg
A BCM7630 képességeit a BCM7632 chip azzal egészíti ki, hogy már a 1080p felbontású sztereoszkópikus 3D Blu-ray filmek lejátszását is támogatja. Ez a lehetőség jövőre, a várhatóan elkészülő 3D Blu-ray szabvány létrejötte után válik fontossá.

Az új chipekkel alacsonyabb költséggel lehet készülékeket építeni, és ez tovább segítheti a Blu-ray technológia piaci elterjedését.

Kapcsolódó linkek:

Intel: új médiaprocesszor internetes TV-kbe és más készülékekbe
Részletek a leendő 3D Blu-ray Disc technológiáról
Silicon Image chipek az 1.4-es HDMI funkciók megvalósításához
Új VIA chip energia-hatékony 1080p HD video lejátszáshoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .