Harman Kardon: új hangsugárzók és hangprojektorok az IFA 2018-on

A Harman Kardon a két Enchant hangprojektor mellett bemutatta a Citation okoshangsugárzó szériát is, melynek Bar hangprojektora WiSA technológiával vezeték-nélküli 5.1 csatornás házimozi hangrendszerré bővíthető.


Az IFA 2018 kiállításon bejelentett Harman Kardon Citation okoshangsugárzók szennytaszító és lángálló fekete illetve világosszürke szövetborítása alá a márka hangmérnöki tudását építik. Mindegyik használható zenei streaming céljára akár 24bits/96kHz-es HD Audio támogatással, beépített WiFi és Bluetooth kapcsolatuk valamint Google Chromecast buil-in technológiájuk és Google Assistant funkcióik révén. Utóbbi beszédhangvezérléssel például eldönthetjük, milyen zenét hallgatnánk, megnézhetjük az időjárás-előrejelzést és más okoseszközöket vezérelhetünk olyan parancsokkal, mint a „Hey Google, play jazz music” vagy „Hey Google, dim the light”.

Michael Mauser, a HARMAN Lifestyle Audio elnöke nyilatkozata szerint: „A fogyasztók otthoni szórakoztató rendszereikre mindinkább úgy tekintenek, hogy ne csak zenét játsszanak. Miközben a hangvezérlés és a többszobás streaming standarddá válik, a Harman Kardon Citation széria vakami más. Egyedülálló audio örökségünk és a prémium design okos funkciókkal és egyszerű használattal való párosítása teszi lehetővé a Citation hangsugárzók számára, hogy valóban átformálják a hallgatási élményt.”

A kisebbek Citation hangsugárzók többszobás vezeték-nélküli zenemegosztó hangrendszerek építőelemei lehetnek. A sorozat részét képező a Bar hangprojektorból, Tower padlón álló és hátsó Surround hangsugárzókból, valamint a Subwoofer mélynyomóból pedig igényes a WiSA vezeték-nélküli jeltovábbító technológiáját alkalmazó 5.1 csatornás hangrendszer alakítható ki.

A Bar hangprojektor összesen 150W teljesítménnyel a két front- és a centercsatorna hangját (3.0) állíthatja elő, de a Tower hangsugárzókkal párosítva csak centersugárzóként is működhet. A Bar három HDMI bemenete 4K/HDR jelátvitelt biztosít.

A Samsung által felvásárolt HARMAN cég természetesen nem a nagy versenytárs Apple Airplay 2 vezeték-nélküli audioprotokollját használja.

A Harman Kardon Citation okoshangsugárzók idehaza novembertől kaphatóak, ha nem is mindegyik.

Harman Kardon Citation jellemzők I.:

One

100 300

500

Monó asztali

Sztereó asztali

Érintésvezérlés

Színes LCD érintésvezérlés

40W

50W 100W

200W

Wi-Fi/Bluetooth

HD audió streaming 24bits/96kHz

Beépített Chromecast

Google Assistant

199 €
(kb. 65 eFt)

299 €
(kb. 98 eFt)
€ 399
(kb. 131 eFt)

€ 649
(kb. 213 eFt)

 

Harman Kardon Citation jellemzők II.:

Bar

Tower Surround Sub
3.0 hangprojektor 2.2 padlón-álló surround

mélynyomó

Színes LCD érintésvezérlés

150W 2 x 200W 2 x 50W

200W

3x HDMI 4K bemenet

Wi-Fi/Bluetooth

HD audió streaming 24bits/96kHz

Beépített Chromecast

Google Assistant

WiSA technológia

899 €
(kb. 295 eFt)

2.499 €/pár
(kb. 818 eFt)
449 €/pár
(kb. 147 eFt)

€ 799
(kb. 262 eFt)

A Harman Kardon új Enchant 1300 és Enchant 800 típusjelű hangprojektorai a körülölelő térhangzást további külső hangsugárzók nélkül virtuálisan igyekeznek létrehozni a végeikben elhelyezett és az oldalfalakra sugárzó hangszórókkal. Ez az úgynevezett „MultiBeam” technológia egy alkalmas digitális jelfeldolgozó algoritmussal és automatikus kalibrációval, szobakorrekcióval adaptálja a hangprojektort az adott helyiség méretéhez és alakjához. Az Automatic MultiBeam Calibration (AMC) vezeték-nélküli mérőmikrofont használ.

Michael Mauser nyilatkozat szerint: „Az Enchant sorozat áttörés a fogyasztók számára, kifinomult technológiát kínálva, ami fantasztikus surround hangzást biztosít, anélkül, hogy további eszközökre vagy vezetékekre lenne szükség. A hallgatók gazdag hangzást élvezhetnek zenéhez, filmekhez és játékhoz, közben a látványos Harman Kardon designt élvezve.”

A 13 illetve 8 beépített hangszórót külön-külön meghajtó csatornával és a virtuális térhangzással a hangprojektorok nem támogatják a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangformátumokat. A Harman Kardon Enchant hangprojektorok a digitális algoritmussal hagyományos Dolby és DTS Surround formátumokból próbálják meg kiteljesíteni a hangteret, a mély hangok kiterjesztéséhez pedig külön vásárolható hozzá a vezeték-nélküli Enchant Subwoofer.

Az Enchant hangprojektorokba beépített a WiFi, a Bluetooth és a Chromecast funkció. Ez utóbbival több, mint 200 népszerű HD zenei streaming szolgáltatás érhető el mobiltelefonról, táblagépről, valamint más hasonló protokollt alkalmazó hangsugárzókkal többszobás hangrendszerbe illeszthetőek a hangprojektorok.

A Harman Kardon Enchant 1300 és Enchant 800 jövő tavasszal lesz kapható Európában. A várható árak az alábbi táblázatban olvashatóak.

Harman Kardon Enchant jellemzők:

1300

800 Subwoofer

13 hangszóró-csatorna

8 hangszóró-csatorna 1 hangszóró-csatorna
MultiBeam technológia

240W

180W 400W
Wi-Fi/Bluetooth/Chromecast

3 HDMI bemenet,
1 HDMI kimenet (ARC)

1 HDMI bemenet,
1 HDMI kimenet (ARC)
999 €
(kb. 327 eFt)
699 €
(kb. 229 eFt)

699 €
(kb. 229 eFt)

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .