HDBaseT: a minősítési program és az első termék bejelentse

1. Oldal

A HDBaseT Alliance által az InfoComm 2011 kiállításon bejelentett minősítési program formális keretet nyújt a szabvány 1.0-ás verziójának megfelelő készülékek bevizsgálásához, és a Gefen meg is jelent az első termékkel.


HDBaseT_logo_200px.jpgA többek között tömörítetlen nagy-felbontású multimédiás tartalmak otthoni vezetékes továbbítására szolgáló HDBaseT technológiát támogató és szabványosító HDBaseT Alliance iparági szövetség bejelentette a HDBaseT 1.0 minősítési program elindítását. A programmal elérhetővé válnak a szabvány megfelelőségi tesztelőírásai, a termékmegjelölésre szolgáló logóra vonatkozó iránymutatások és Izraelben megnyílik az első HDBaseT igazolt bevizsgáló intézmény.

Az 1.0 minősítési program az egyre bővülő HDBaseT termékek alkotta ökoszisztémának ad formális keretet, biztosítva az együttműködést a jelenlegi és jövőbeli HDBaseT termékek között, és azt, hogy minden HDBaseT termék megfeleljen egy elfogadott HDBaseT alapfunkcionalitásnak. A HDBaseT minősítési program megalkotása teret nyújt a HDBaseT technológiát támogató tanúsítvánnyal rendelkező termékek piaci megjelenéséhez.

Gefen_HDBaseT_termekek.jpg
Az első Gefen gyártmányú HDBaseT tanúsított termék is bejelentésre került az InfoComm 2011 kiállításon. A Gefen által fejlesztett HDBaseT technológiát támogató jelhosszabbítók és mátrixok közül elsőként egy CAT5-ős kábelen keresztül Ethernetet is továbbító 1.3-as verziójú HDMI jelhosszabbító kapta meg a minősítési programnak megfelelő alapos vizsgálatot követően az igazolást.

Kapcsolódó linkek:

HDBaseT: végleges a szabvány 1.0-ás specifikációja
HDBaseT: új vezetékes HD továbbító szabványra szövetkezve
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Nagyfelbontású audió, videó és internet egy Etherneten kábelen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .