Jobb szemüveg nélküli 3D kép bejelentése a CES 2015-ön

1. Oldal

Az Stream TV és partnerei szemüveg nélküli 3D termékekkel készülnek megjelenni világszerte 2015-ben és a terveiket a közelgő CES 2015 kiállításon készülnek bejelenteni.


Néhány éve még sláger volt a „3D” és különösen annak szemüveg nélkül nézhető megvalósításában látták sokan a jövőt. Születtek is drága és óriási szemüveg nélküli 3D képernyők, de a Toshiba 4K Ultra HD tévét is kínált autósztereoszkóp képmegjelenítéssel.

A fogyasztók többségét mára már hidegen hagyja ugyan a 3D TV, de a Stream TV cég még mindig hisz a technológiában és reméli, hogy a szemüveg nélküli 3D még lázba hozhatja a felhasználókat.

Ultra-D.jpeg
Az elmúlt néhány évben a cég az úgynevezett „Ultra-D” technológián dolgozott, ami a szemüveg nélküli 3D élményt televíziók és monitorok képernyőjén teszi megtapasztalhatóvá. Az eredetileg 2013-ra ígért termékmegjelenés most 2015-re tolódik át.

A CES 2015 sajtómeghívója legalábbis így fogalmaz: „Stream TV 2015-ben elhozza 4K szemüveg nélküli 3D Ultra-D technológiáját a világpiacra. A (majdani) bejelentés részleteket tartalmaz a márka partnerekről, termékleírásokról, várható árról és a megjelenés ütemtervéről. A cég megosztja terveit egy tartalom ökoszisztémáról is jelentős stratégiai partnereket mutatva be, melyek elkötelezték magukat, hogy tartalmakat állítanak elő Ultra-D formátumban.”

A korábban már több kiállításon bemutatott technológiában a beszámolók szerint van lehetőség, bár nem mindenkit győzött meg teljesen.

A Stream TV elmondása szerint, a fogyasztóknak szánt termékek „4K Ultra-D technológiára” fognak alapulni, és a nagyobb felbontás javítja a 3D élményt. Az egyik partner a Hisense várhatóan piacra dob majd egy a technológiát alkalmazó szemüveg nélküli 3D TV-t.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Japánban 2016-ban az NHK elindítja a 8K műsorsugárzást
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Toshiba L9: a 4K Ultra HD tévék második generációja
Szemüveg nélküli 3D vetítéstechnológia fejlesztés Koreából
Kész a legnagyobb 508 centis szemüveg nélküli 3D képernyő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .