Projectiondesign: avelio kroma ReaLED megvilágítással

1. Oldal

A projektor specialista Projectiondesign a LED megvilágításra alapuló ReaLED technológia alkalmazása révén forradalmasítja a képminőséget és a nézőknek nyújtott élményt az új avelio kroma vetítőben.
A termékeit manufakturális precizitással előállító Projectiondesign új házi-mozi vetítője, amely az avelio sorozat többi tagjához hasonlóan a lehető legjobb képminőséget és nézői élményt kínálja. Az egy hete a müncheni HIGH END kiállításon bemutatott avelio kroma a félvezető LED fényforráson alapuló ReaLED technológiát alkalmazza.

A fénykibocsátó diódás megvilágítási technológia nem újdonság és nem is túl izgalmas, mivel már sok éve használják különböző elektronikákban és készülékekben. Ennek legfőbb oka a megbízhatóság, az alacsony energiafogyasztás és a rugalmas alkalmazhatóság kivételes kombinációja. A ReaLED a Projectiondesign által megvalósított vörös, zöld és kék színű, nagyteljesítményű LED fényforrások, valamint a hozzá tartozó egyedi szabadalmaztatott optikai motor. Ez a kombináció eredményezi azt a rengeteg előnyös tulajdonságot, amellyel az új vetítő rendelkezik.

Projectiondesign_Avielo_Kroma.jpg
Az avelio kroma ReaLED fényforrása szélesebb és konzisztensebb színtartományt nyújt, gazdagabb és jobb színvisszaadással, mint bármely más versenytárs megvilágítási technológia. Ugyanakkor konzisztens is marad teljes élettartama alatt, ami várhatóan tipikusan 100.000 óra, s mely idő alatt a képmegjelenítő nem igényel karbantartást.

A ReaLED technológia használata sokféle módón javítja a képminőséget. Egychipes DLP technológiával párosítva – annak szekvenciális színelőállítását figyelembe véve – a LED lehetővé teszi az aktív színciklus gyakoriságának növelését, képkockánként 24-re, vagy akár még 48-ra. (Ez azt jelenti, hogy egy képkocka megjelenítése során ennyiszer világítja meg a vörös, zöld és kék LED fényforrás a képmodulátort). A vetítőben nincs színkerék, s nincs többé színfelbomlási jelenség (szivárványeffektus), és nincs zavaró színszint feldolgozási képhiba.

Az avelio kroma házi-mozi vetítőben tehát egy 2,4 centis 1080p DMD képmodulátort alkalmaznak, amely 1920×1080 pixel felbontást biztosít. A vetítőhöz négy különböző nagyításátfogású, és két fix fókusztávolságú zoom lencséből lehet választani. Bizonyos lencsék függőlegesen ±120%, vízszintesen ±90% képeltolást tesznek lehetővé. A vetítő kb. 600 lumen fényáramot produkál, On/Off kontrasztaránya viszont nem mérhetően nagy. A csatlakozók között 1.3-as verziójú HDMI, HDCP kompatibilis DVI-I, analóg PC RGBHV, komponens videó, S-Video, kompozit videó bemenetek, valamint LAN (TCP/IP), RS232, USB portok és IR távvezérlő jelismétlő bemenet is megtalálható.

Kapcsolódó linkek:

Megvan a világ első LED-es HD felbontású Pico projektora
PhlatLight LED-es megvilágítású vetítők a CES-en
Az IFA-n ott az első teljes HD felbontású LED-es DLP házi-mozi vetítő
DLP: az első lámpa-mentes házi-mozi vetítőket 2008 végére ígérik
Projectiondesign: avelio házi-mozi vetítősorozat igényeseknek
Házi-mozi vetítő koncepciók lézeres és LED-es megvilágítással
LED-ek a DLP vetítéstechnikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .