JVC: három új 2009-es D-ILA házi-mozi vetítő

1. Oldal

A JVC három új, rövidesen idehaza is kapható vetítői, a DLA-HD550, DLA-HD950 és DLA-HD990 az elődmodellek műszaki alapjait követve immár interpolált képkockákkal kiegészített megsokszorozott képfrissítést is kínálnak.
Az új JVC D-ILA házi mozi vetítők a kínálatban továbbra is megmaradó és számos díjjal elismert DLA-HD3504050 és DLA-HD7504049 modellek jól bevált műszaki alapjaira épülnek, lényegében az utóbbiak továbbfejlesztett változatainak tekinthetőek. Az új vetítők továbbra is dinamikus fényszabályzás nélkül, csak választható fix fényrekesz beállításokkal érik el kiemelkedő natív kontrasztarányukat.

Először alkalmazza viszont a JVC vetítőiben a Clear Motion Drive technológiát, ami precíz interpolációs algoritmussal köztes képkockákat állít elő még a gyors mozgásokat ábrázoló jelenetekhez is, így javítva azok mozgásmegjelenítését. Lehet a videó forrásjel akár 25/30 képkocka/másodperces tévéadás vagy 24 képkocka/másodperces film, a nézők simább, tisztább, egyenletesebb képet élvezhetnek a képkockák számát optimalizáló egyedi interpolációs technikának köszönhetően.

A filmekből 2-3 pull down képlebontással előállított 60Hz félkép váltású videojelből a JVC vetítők inverz „telecine” (reverse 2-3 pull down) képösszeállítás funkciója képes visszaállítani a filmforrás 24 képkocka/másodperces jelét, és azt megkétszerezve 48 képkocka/másodperccel jelenítik meg, hűségesen az eredeti forráshoz.

A vetített kép minősége némileg változhat a vetítővászon típusától és vörös, zöld és kék színeket reflektáló tulajdonságaitól függően. Az új vetítők rendelkeznek három vászon-beállítási móddal, amelyek lehetővé teszik a felhasználónak, hogy kiválasszák a természetes és kiegyenlített színvisszaadást biztosító, a vetítővászon tulajdonságaihoz optimálisan illeszkedőt.

Az új vetítőkbe is a tavalyi modellekben már bizonyított kétszeres nagyításátfogású motoros fókuszú zoom lencsét építik. A könnyű elhelyezést továbbra is +/-80%-os függőleges és +/-34%-os vízszintes lencseeltolás segíti. Változatlanul a Silicon Optix HQV Reon-VX videoprocesszor végzi az új vetítőkben is a precíz váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítást és felskálázást teljes 10-bites 4:4:4 videojel feldolgozással. Ugyancsak mindhárom új vetítővel lehetséges a 2,35:1 képarányú filmek vetítése anamorfikus előtét lencsén keresztül a „V-strech” képnyújtás jóvoltából.

JVC_DLA-HD950_DLA-HD550.jpg
A DLA-HD5504197 és DLA-HD9504198 vetítők közül az utóbbi THX minősítésű és van egy THX képbeállítási módja is, továbbá rendelkezik az ISF C3 (Certified Calibration Controls) képbeállítási móddal is, ami lehetővé teszi a vetítő profi kalibrálását, és a beállítás biztonságos eltárolását.

Az új vetítőkhöz új távirányítót terveztek, amelyen közvetlen képmód és bemenetválasztó gombokat találunk.

A JVC csúcsmodellként gyártja a DLA-HD9504198 speciális változatát a DLA-HD9904199-et, ami nagyobb pontosságú huzalrácsával és válogatott D-ILA képmodulátoraival 70.000:1 natív kontrasztarány elérésére képes.

Kapcsolódó linkek:

JVC: 4K felbontású házi-mozi vetítő nagyon igényeseknek
JVC: előzetes információk három új D-ILA házi-mozi vetítőről
JVC: bemutatták a világ első 8.192 x 4.320 pixel felbontású vetítőjét
JVC: fejlesztik az első 3D D-ILA házi-mozi vetítőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .