Western Digital WD TV Live HD: a továbbfejlesztett médialejátszó

1. Oldal

A WD TV Live HD már nemcsak USB-s tárolóról tud hang-, kép- és HD videofájlokat lejátszani HDMI kimenetén át akár 1080p felbontásban, de hálózatra csatlakozó számítógépről vagy meghajtóról is, sőt internetes tartalmakhoz is hozzáférést nyújt.
A ma már sok hasonló készülék mintájául szolgáló Western Digital WD TV tulajdonképpen egy kis dobozka, ami közvetlenül egy TV-hez vagy házi-mozi vetítőhöz és hangrendszerhez csatlakoztatva médiafájlokat játszik le USB eszközökről (USB-s merevlemezes tárolóról vagy USB memóriakulcsról).

A WD TV HD sokaknak bevált, mert egyszerűen használható, gyakorlatilag minden elképzelhető digitális kép- hang- és videó fájlformátumot (a HD MKV-kat is) képes kezelni, és a Western Digital nem úgy tervezte meg a készüléket, hogy csak saját merevlemezét lehessen hozzá használni. Ráadásul az ára is megfizethető, pont azért, mert nincs saját belső tárolója, mint néhány versenytársának.

WDTV_Live.jpg
Az új WD TV Live HD az eredeti WD TV-hez hasonlóan képes a teljes 1080p HD felbontású videólejátszásra, és ugyanolyan széles a támogatott fájlformátumok köre is. Az új modell az eredeti készüléktől csak ügyes továbbfejlesztéseiben tér el, melyek közül a legfontosabb a hálózatra csatlakozás lehetősége.

WDTV_Live_csatik.jpg Az új készülék acélszürke műanyag dobozának fizikai mérete és tömege megegyezik az eredetivel, és a külső tápegység valamint a távirányító sem változott. Az egyik oldalon egy USB port, a hátlapon pedig a tápcsatlakozó, a másik USB port, az 1.3-as verziójú HDMI kimenet, a Toslink optikai digitális audiokimenet, a LAN csatlakozó, az AV és a komponens videokimeneteket (ez utóbbiakhoz adapter kábelt is mellékelnek) találhatóak.

WDTV_Live_network.jpgA bekapcsolás után megjelenő ikon alapú menürendszer is ismerős lehet, a mutatóképekkel segített navigáció viszont már kifinomultabb és a gyártó ígérete szerint gyorsabb is, mint az eredeti modellé. A kategóriák azonosak (Video, Music és Images), a Setting menüben pedig ott az új hálózati beállítás lehetősége.

A WD TV Live HD tehát hálózatra csatlakoztatható Ethernet csatlakozón és opcionális USB WiFi adapterrel is. A DLNA kompatibilitás biztosítja, hogy a készülék a hálózathoz csatlakozó PC-ről, Mac-ről vagy más médiaszerver funkciójú eszközről is képes átvinni vagy lejátszani a médiafájlok bitfolyamait. Az egyelőre korlátozott internetes elérés hozzáférést biztosít néhány webes tartalomhoz is (YouTube videókhoz, Flickr képekhez és a Pandora valamint a Live365 zenékhez).

A WD TV Live HD idehaza feltehetően 35.000 Ft alatti áron lesz kapható.

Kapcsolódó linkek:

Jönnek az ASUS HD médialejátszói
Western Digital WD TV: a 2. verzió hálózati kapcsolattal?
Western Digital WD TV: rövidesen új firmware frissítés
Western Digital WD TV: egy ügyes kis médialejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .