JVC: rövidesen a hazai üzletekben az XV-BP1 Blu-ray lejátszó

1. Oldal

A JVC már idehaza is kapható BD-Live kompatibilis asztali készüléke nemcsak a műsoros Blu-ray Disc és DVD lemezek lejátszására alkalmas, de a lemezekről és USB porton át kezelt különböző médiafájlok jóvoltából médialejátszónak sem utolsó.
A JVC első asztali Blu-ray lejátszójáról, az XV-BP14167-ről már januári prágai bemutatója kapcsán beszámoltunk. Azt is megírtuk, hogy a modell – elsőként a japán márkák lejátszói közül – többek között az MPEG-4 tömörítésű és 1920×1080 pixel felbontású MKV (Matroska) formátumot is támogatja.

XV-BP1.jpg
XV-BP1_USB.jpgMost, hogy a napokban már a hazai szaküzletekben is megjelenik az XV-BP14167, már pontosan tudható, hogy az nemcsak a BonusView (Profile ver. 1.1) és BD-Live (Profile ver. 2.0) funkciójú Blu-ray Disc, DVD-Video, Audio CD műsoros korongokat képes lejátszani, de kiváló médialejátszó is egyben. A készülék ugyanis a BD-R/RE, DVD-R/RW (VR módú is), DVD+R/RW és CD-R/RW lemezeken vagy USB memóriában illetve USB interfészű merevlemezen tárolt szabványfelbontású DivX és nagyfelbontású XVID, H.264/MPEG-4 AVC videofájlokat („.avi”, „.divx”, „.mpg”, „.mpeg”, „.mp4”, „.mkv” kiterjesztésekkel), Audio CD/MP3/WMA hangformátumokat és JPEG képeket is lejátssza. A sajátkészítésű AVCHD formátumú videókat DVD-R/RW és DVD+R/RW lemezekről tudja kezelni a modell.

Az XV-BP14167 az x.v.Color és Deep Color jeleket is kezelő 1.3-as verziójú HDMI kimenetén át a DVD lemezek képet is képes 1080p felbontásra felskálázni, a Blu-ray Disc lemezeket pedig 1080/24p formátumban kiadni.

A Blu-ray lemezek nagyfelbontású hangformátumainak bitfolyamai természetesen kinyerhetőek a lejátszó HDMI kimenetén, de 7.1 csatornás dekódolt LPCM jelként csak a Dolby Digital Plus és Dolby TrueHD formátumok. A DTS-HD hangsávok csak 5.1 csatornás LPCM jellé alakíthatóak a bennük kódolt DTS formátumból.

A XV-BP14167 fogyasztói ára 75.000 Ft alatt lesz.

Kapcsolódó linkek:

JVC XV-BP1: Blu-ray lejátszó MKV támogatással
JVC XV-BP1: a gyártó első Blu-ray lejátszója márciustól kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .