JVC: új 4K D-ILA projektor az IFA 2016-on (videó)

1. Oldal

A JVC egy kedvcsináló videóval invitál új 4K D-ILA BLU-Escent, vagyis lézer-hibrid fényforrású projektorának bemutatójára, amire a berlini IFA 2016 kiállításon kerül sor.


Hét éve ugyan bemutatott már a JVC 4K vetítőt nagyon igényeseknek, de ezt inkább csak műszaki bravúrnak szánhatták, hisz akkoriban még nemigen volt hozzá illeszkedő felbontású tartalom. Majd hat éve jelentek meg azok a JVC D-ILA házi-mozi projektorok, amelyek évről-évre továbbfejlesztett változatai a ma is kapható modellek. Öt éve építették be ezekbe a pszeudo-4K felbontású (4K pontosságú) képet eredményező e-Shift technológiát, a tavalyi modellek pedig már támogatják a HDCP2.2 védett 4K Ultra HD és a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak vetítését is.

Ugyancsak egy éve használják a professzionális vizualizációs feladatokra szánt JVC DLA-VS2300/DLA-VS2500 projektorokban a BLU-Escent lézer-hibrid fényforrás technológiát.

JVC_4K_D-ILA.jpg
A szeptember 2-án kezdődő IFA 2016 majd az októberi CEDIA kiállításokon új fejezet megnyitására készül a JVC egy új projektor bemutatásával, amiről az alábbi kedvcsináló videót tették közzé. Ebből egyelőre csak annyi derül ki, hogy a „4K D-ILA BLU-Escent” projektor minden bizonnyal támogatja majd a HDR tartalmak vetítését is.

Pletykák szerint az új projektor várható 22.000 € (kb. 6,8 millió Ft) körüli árával a Sony VPL-VW1100ES versenytársa lehet, képes a DCI-P3 színtér reprodukálására, és maximális fényárama elérheti a 4.000 lument, bár ez utóbbi eléggé optimista feltételezésnek tűnik.

Várjuk a további részleteket.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

JVC: új D-ILA vetítők HDR és HDCP2.2 támogatással
JVC: BLU-Escent technológiájú vetítők lézer-hibrid fényforrással
JVC DLA-VS4800: kapható az első 8K pontosságú vetítő
JVC: új házi-mozi vetítők 4K pontosságú képmegjelenítéssel
JVC: új 3D kész D-ILA házi-mozi vetítők a CEDIA EXPO 2010-en
JVC: 4K felbontású házi-mozi vetítő nagyon igényeseknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .