Kalózok már az Amazon és a Netflix 4K tartalmakat is feltörik

1. Oldal

A torrent oldalakon eddig ritkán fordultak elő 4K felbontású tartalmak, de úgy tűnik nemrég szoftverkalózok találtak egy kiskaput, amin át az Amazon és a Netflix által kínált 4K filmek és tévésorozatok bitfolyamait lemásolhatják és terjeszthetik.


A TorrentFreak cikke bennfentesként számol be arról, hogy szoftverkalózok különböző csoportjai nemrégiben elkezdték az Amazon Prime Video és a Netflix 4K online streaming szolgáltatásokon elérhető Ultra HD filmek és tévésorozatok illegális másolatait föltenni olyan ismert torrent oldalakra, mint a The Pirate Bay és a Kickasstorrent.

torrent_download.jpg
Azt természetesen nem árulják el a szoftverkalózok, hogy pontosan miként tudják feltörni a tartalomvédelmet, de azt a cikkben az egyik csoportba tartozó elmondja, hogy a rést nemrégiben találtak.

„A közelmúltban számos csoport kezdett el 4K „rip”-eket kiadni, és azok tökéletesen működnek. Arra számítok, hogy a 4K felbontású megjelenések most egyre népszerűbbek lesznek.”

Az Amazon és a Netflix 4K online bitfolyamait eddig jól védte a kalózok ellen a High-Bandwidth Digital Copy Protection (HDCP) 2.2 vagy magasabb verziói, és a szakma még mindig úgy gondolja, hogy az ma is biztonságos, de a jelek szerint a kalózok mégis találtak egy kiskaput a két szolgáltatás másolásvédelmének megkerülésére.

A 4K rip-ek fájlmérete sokkal nagyobb, mint a hagyományos HD másolatoké, egyetlen sorozatepizód is jóval meghaladja a 10 Gigabyte-ot, és sokszor a minőségük sem az igazi. A 4K tartalmak letöltése és kalózmásolatként való megjelentetése ugyanis nem könnyű feladat. Az eredeti tartalmak gyakran 100 Gigabyte-nál is jóval nagyobb méretűek.

Egy forrás szerint a másolásvédelem megkerüléséért talán a nemrégiben megjelent Amazon Fire TV és Roku 4K médialejátszók gyengébb védelme okolható.

Kapcsolódó linkek:

Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
Amazon: felár nélkül lesz elérhető a 4K Ultra HD tartalom
A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését
Feltörték a HDCP másolásvédelmet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .