Jön a 4K streaming minden Vimeo felhasználónak

1. Oldal

A kiváló minőségű videók megosztásáról híres Vimeo is elkezdi a 4K streaming támogatását, ráadásul a cég hálózatán adaptív bitfolyamra tér át a lehető legjobb képminőség továbbítása érdekében.
A Vimeo tavaly óta már lehetővé teszi alkotóknak, hogy 4K felbontású videókat tölthessenek fel, amiket a felhasználók tavaly december óta már letölthetnek. A videomegosztó most elkezdi a 4K streaming szolgáltatás támogatását minden felhasználó számára. A Vimeo time-lapse és más művészi videói 4K felbontásban minden bizonnyal lenyűgöző élményt kínálnak.

Vimeo_600px.jpg
„Tavaly indítottuk a 4K feltöltés támogatást PRO tagjaink számára, és most, hogy látjuk a 4K kompatibilis képernyők szélesebb körű piacon elterjedését, izgalommal indítjuk el az adaptív streaming a Vimeo-n,” mondta el Andrew Bolyhos, a Vimeo főmérnöke.

A cég az elkövetkező hetekben fokozatosan bővíteni a szolgáltatást a felhasználók számára. A 4K videók kezdetben csak böngészőben működő webes lejátszón keresztül elérhetőek, de később olyan TV-s platformokon is, mint a Roku (Roku 4), az Amazon Fire TV és az Android TV.

A cég a Vimeo lehető legjobb képminőségét az internetkapcsolat letöltési sebességéhez és a lejátszó által támogatott felbontáshoz alkalmazkodó adaptív streaming technológiával biztosítja. Ez már induláskor elérhető lesz iOS és az Apple TV készülékeken, és aztán az elkövetkező hetekben vagy hónapokban az Amazon Fire TV, a Roku és az Android médialejátszókon is.

A cég videós produkciók eladását, kölcsönözését lehetővé tevő prémium Vimeo On Demand része is támogatja majd a 4K-t. A Vimeo Cameo videogyártó alkalmazása már a múlt hónap óta támogatni a 4K videót. A 4K és az adaptív streaming minden Vimeo felhasználó számára elérhető lesz 2016 elejére.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Apple TV: októberben jön a megújult médiabox
A Google a VP10-el csökkentené felére a 4K videók méretét
YouTube: már 8K felbontású is lehet a videofolyam
YouTube: 4K videók már magas képsebességgel is
YouTube: javuló képminőség a Flasht felváltó új megoldással
Már a Vimeo is kínál 4K tartalmakat
YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval
YouTube: 4K demóvideók a CES-en TV gyártói támogatással
YouTube: már most VP9 tömörítésűek a 4K videók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .