LG: a 2016-os OLED TV-k HLG HDR frissítést kaptak

1. Oldal

A legfrissebb rendszerszoftver frissítéssel az LG 2016-os G6, E6 és C6 OLED TV-k már támogatják a HDR minőségű televíziós műsorsugárzáshoz kidolgozott HLG formátumot.


A FlatpanelsHD derítette ki, hogy az LG 2016-os OLED TV-i közül a G6, E6 és C6 készülékek a legújabb rendszerszoftver verzióival már felismernek és kezelnek HLG formátumú nagy dinamikatartományú tartalmakat. A G6 OLED TV-k legújabb (Version 05.30.01) rendszerszoftvere már az LG hazai terméktámogató oldaláról is letölthető. Az E6 és C6 készülékek új (Version 05.30.02) rendszerszoftvere pedig nemrég jelent meg Észak-Amerikában, Ázsiában és a Közel-keleten. Az frissítéssel kapcsolatos változások között ugyan nem említik a HLG támogatást, de a FlatpanelsHD kipróbálta és működik.

LG_E6_OLED_TV.jpg
Egy 2016-os E6 OLED TV a frissítést követően helyesen érzékelte a HLG tesztfájl HDR rétegét és HDR módba kapcsolt. A frissítés előtt ugyanez a TV ezt a tesztfájlt szabványos HDR nélküli videóként ismerte fel. A HLG formátum úgy is van kitalálva, hogy az azt nem támogató TV-k egyszerűen figyelmen kívül hagyják a videóban lévő extra HDR információt.

Az LG eredetileg megígérte, hogy „a HLG implementálásra kerül a 2016-os OLED és a SUPER UHD” TV-ken. Az új verziójú firmware változásainak listáján a C6 és E6 OLED TV modellek mellett megemlítik az UH9500 (UH95) és UH8500 (UH85) LCD TV-ket is, mint amelyekre az alkalmazható, és később megerősítést nyert, hogy a G6 csúcsmodellek is hasonló, bár önálló frissítést kaptak. Nincsenek viszont megemlítve a megfizethetőbb B6 készülékek, amelyekben nem az LG, hanem a Realtek chipjét használják. Ezeknek feltehetően külön rendszerszoftvere-frissítésre lesz szükségük, de erről még semmi konkrétumot nem tudni.

A 2017-es LG OLED TV-k, már megjelenésük óta támogatják a HLG formátumot.

Mivel televíziós műsorszórásban vevőegységen (tuner) át vett HLG formátumú jellel még nem próbálták, ezért még nem megerősíthető, hogy a TV-k ezzel is működnek. A YouTube-ről lejátszott HLG videó bitfolyamok viszont nem működnek.

A G6, E6 vagy C6 készülékek tulajdonosai maguk is ellenőrizhetik TV-jük beállítás menüjében, hogy a frissítés lezajlott-e már.

Kapcsolódó linkek:

LG: már kapható a 195 centis falra tapadó W7 OLED TV is
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is (Frissítve)
LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)
LG: a 2016-os SUPER UHD TV-k jellemzői
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .