LG: már kapható a 195 centis falra tapadó W7 OLED TV is

1. Oldal

Az LG egy hónapja már idehaza is megvásárolható kisebbik SIGNATURE W7 OLED TV-je mellett most már annak nagyobb, 195 centis (77 inch) képátlójú változata is kapható Európában 20.000 euróért (kb. 6,2 millió Ft).


Az LG SIGNATURE W7 szériájú OLED TV készülékek az idei év legkülönlegesebb és egyben legdrágább televíziói közé tartoznak. A 164 centis (65 inch) képátlójú OLED65W7V modell márka által ajánlott fogyasztói ára 3.169.990 Ft, de 2,6 – 2,7 millió forintért már megkapható. A bő 30 centivel nagyobb képméretért viszont még ennél is többet, nagyjából 2,5-szeres árat kell fizetni.

LG_w7_lifestyle.jpg
A W7-et némelyek „tapéta OLED TV” elnevezéssel is illetik, mert rendkívüli, 3 mm-nél is kisebb vastagságával és csekély súlyával, mágnesekkel a sík falra tapasztható, ahogy az ebben a cikkben látható. Hogy ez megvalósítható legyen az LG az elektronikai alkatrészek többségét, köztük első ízben a display panel úgynevezett TCON időzítő vezérlését is a különálló „soundbar” egységbe integrálta. A „soundbar” természetesen egy hangrendszer is egyben, ami Dolby Atmos hangot szólaltathat meg.

Az LG 2017-es OLED TV-k többségéhez hasonlóan a W7 4K Ultra HD felbontású, szinte teljes DCI-P3 színterű, a HDR10 és Dolby Vision mellett a Hybrid Log Gamma (HLG) és a Technicolor Advanced HDR formátumokat kezelő nagy dinamikatartományú képet kínál. A webOS 3.5 Smart TV platform többek között olyan tartalomszolgáltatások alkalmazásaihoz nyújt hozzáférést, mint az Amazon, a Netflix és a YouTube.

Az ugyancsak 195 centis képátlójú LG OLED77G7V idehaza 5,2 millió Ft-ba kerül, a nemsokára ugyancsak kapható Sony A1 pedig várhatóan ugyanannyiba, mint az azonos képméretű W7. Ez utóbbi persze nem meglepő, hisz mindháromba az LG Display által gyártott OLED panel épül.

Az LG Magyarország Kft. és hivatalos kereskedelmi partnerei egyelőre még nem forgalmazzák az OLED77W7V készüléket, de ha valamikor a közeljövőben erre sor kerül, akkor a jelenlegi árfolyamokkal kalkulálva azt 6,5 – 6,9 millió forint közötti összegért lehet majd megvásárolni.

Kapcsolódó linkek:

LG: már támogatott az OLED TV-ken a Dolby Atmos Netflix-ről
Sony A1: júliusban már kapható a 195 centis csúcs OLED TV
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is (Frissítve)
LG: a minősítetten biztonságos webOS 3.5 platform újdonságai (Videóval)
LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)
LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .