LG Display: OLED display koncepciók a SID 2020-on

Az LG Display bemutatta OLED technológiai újdonságait a 2020-as Society for Information Display (SID) online konferencián.


Az LG Display az OLED kijelzők egyik vezető gyártójaként számos OLED technológiai újdonságot mutat be a 2020-as Society for Information Display (SID) konferencián, ami idén a koronavírus-járvány miatt digitális eseményként kerül megrendezésre.

Az esemény kifejezetten nem a TV-kre fókuszál, de az LG által bemutatott display technológiák mindig kínálnak ötleteket, melyek nyomán aztán az innovációk némelyike megjelenik a nappalikban is.

Az LG Display legújabb OLED fejlesztéseit a SID 2020 „Digital Showroom” weboldalának két különböző szekciójában mutatja be.

A „Korlátlan design szabadság zóna”elnevezésűben a cég néhány új összecsukható és átlátszó OLED terméket mutat be. Ezek között van egy új, 32,5 centis (12,8 hüvelykes) feltekerhető OLED display, ami gyakorlatilag a feltekerhető OLED TV miniatürizált változata, és egy minden eddiginél nagyobb, 33,8 centis (13,3 hüvelykes) összehajtható OLED képernyő és egy 164 centis (65 hüvelykes) hajlítható OLED képernyő. Van továbbá egy új, 140 centis 55 hüvelykes átlátszó OLED képernyő is, ami 40%-os átláthatóságot biztosít az LG állítása szerint.

Kiderül majd, hogy a már prototípusként létező legördülő OLED képernyő mellett lesznek-e összehajtható vagy ívben meghajlítható TV-k is. Az átlátszó OLED képernyőket inkább használják a kereskedelemben hirdetési célokra.

A „továbbfejlesztett felhasználói élmény zóna” elnevezésű szekció egy új, 68,5 centis (27 hüvelykes) ívelt P-OLED autós műszerfal-kijelzőt tartalmaz, valamint egy digitális pilótafülkét, amelyben van egy 31,2 centis (12,3 hüvelykes) „Cinematic Sound OLED” kijelzőt, melyek jól mutatják milyenek lehetnek az eljövendő évek járműkijelzői. A cég a virtuális valóság és a 3D alkalmazások terén is bemutat néhány „új generációs OLED kijelzőt”, bár ezek tényleges használata jelenleg még nem teljesen áttekinthető.

Az LG Display digitális bemutatóterme több videót is kínál az új megjelenítési technológiák jövőbeni felhasználásáról.

Az LG Display ügyvezető alelnöke és műszaki vezetője, Dr. In-Byeong Kang szerint: „Élen járunk majd a jövőbeli display innovációban, ami olyan differenciált technológián alapul, amire csak az OLED valósíthat meg.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .