LG: HDR képes 4K SUPER UHD TV-k a CES 2016-on

1. Oldal

Az LG Electronics jövő héten Las Vegasban bemutatásra kerülő négy új prémium „SUPER UHD TV”-je nagyobb fényességet, kontrasztot, színtartományt, 10-bites panelmeghajtást, és mindezekkel HDR képélményt ígér vonzó ultra-vékony kivitelben.


A két új LG csúcsmodell – a 165 centis (65 inch) UH9500 és a 218 centis (86 inch) UH9550 – az iparág legfejlettebb IPS panelre épülő LCD képernyőjével rendelkezik, és olyan fejlesztésekkel, mint a „True Black Panel” technológia, amely minimalizálja a tükröződést és javítja a kontrasztarányt, valamint az objektumok háttérből való kiemelésével nagyobb mélységet és kontrasztot nyújtó „Contrast Maximizer”.

LG_SUPER_UHD_TV-k.jpg
Az UH9500, UH9550 modellek „HDR Plus” technológiája teszi lehetővé a 4K HDR tartalmak maguk teljességében való megjelenítését, amihez a szükséges magas képernyőfényességet az „ULTRA Luminance” technológia biztosítja. A sajtóközlemény nem tartalmaz adatokat a készülékek csúcsfényességéről és kontrasztarányáról. A HDR kompatibilis HDMI 2.0a port mellett a TV-k webOS 3.0 platformja elérést biztosít a Netflix, Amazon, Hulu és más online tartalomszolgáltatásokhoz is, melyek között néhány már HDR tartalmakat is kínál. Az UH9500, UH9550 készülékek SDR-HDR konvertáló motorja révén a nézők a HDR tartalmat megközelítő képet élvezhetnek bármilyen szabvány műsorforrásból is.

A színvisszaadást javító „ColorPrime Plus” technológia növeli a képernyőn megjeleníthető színtartományt (azt a sajtóközlemény nem tartalmazza, hogy mennyivel). „Billion Rich Colors” az elnevezése annak, hogy az új készülékek színcsatornánként 10 bites panelt és 10 bites feldolgozást alkalmazva egymilliárd színárnyalatot képesek megjeleníteni. A BT.2020 szabvány támogatásával (a sajtóközlemény nem tér ki rá, hogy ez mit is jelent) és a szélesebb színvisszaadással az UH9500, UH9550 időtálló modellek lehetnek.

LG_SUPER_UHD_TV.jpg
Az UH9500 új design koncepciót alkalmazva még elődjénél is vékonyabb. A panel és a hátlap közötti rés csökkentésével elért csupán 6,6 mm vastag képernyő az azt övező szinte láthatatlan kerettel a TV mintha úszna a levegőben. Az UH9500-hoz az LG a Harman/Kardon együttműködésével olyan hangszórórendszert dolgozott ki, ami kiváló minőségű, részletgazdag hangzást ígér. Az LG új „Magic Sound Tuning” funkciója méri és elemzi a néző környezetét és ennek megfelelően egyedileg állítja be a hangot a szoba adottságaihoz.

A csúcsmodellekhez hasonló funkciókat kínáló 165 centis (65 inc) UH8500 és 190 centis (75 inch) UH8550 modellek némileg eltérő design konfigurációban kínálják a ColorPrime Plus, Billion Rich Colors, ULTRA Luminance és Contrast Maximizer technológiákat, és bár kompatibilisek a HDR képtartalmakkal, de azokat feltehetően nem képesek a maguk teljességében megjeleníteni.

Az LG bemutatja majd első gyártásra kész 249 centis (98 inch) 8K SUPER UHD TV-jét is, amit a tervek szerint 2016 második felében kezd szállítani.

Brian Kwon az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatójának sajtónyilatkozata szerint: „Biztosak vagyunk benne, hogy legújabb HDR képes SUPER UHD TV-ink 2016-ban sok izgalmat fognak kelteni nemcsak az iparágban, de általában a fogyasztók körében is. Mi vagyunk az egyetlen cég kettős stratégiával az OLED és az IPS TV technológiákra egyaránt koncentrálva, és ez azt bizonyítja, hogy nem részesítjük előnyben egyik képernyőt sem a másikkal szemben.”

Kapcsolódó linkek:

LG webOS 3.0: bemutatkozik az új Smart TV platform a CES 2016-on
LG: új MiniBeam LED vetítők mutatkoznak be a CES 2016-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .