LG: hibajavító firmware frissítés a B6 OLED TV-khez

1. Oldal

Az LG B6 OLED TV-k két hibáját orvosoló most kiadott rendszerszoftver frissítéssel azok már nem hagynak ki képkockákat az Ultra HD Blu-ray filmből és jobban követik a HDR10 PQ elektro-optikai átviteli függvényt.


Az LG egy nagyon fontos a B6 OLED TV-k képminőségét javító firmware frissítést adott ki 04.30.50 verziószámon.

LG_B6_OLED_TV.jpg
A jelenleg legmegfizethetőbb 2016-os LG B6 OLED TV firmware frissítéséről a HDTVTest derítette ki, hogy az elsősorban egy olyan hibát javít ki, ami az Ultra HD Blu-Ray filmek lejátszása közben előforduló képkocka kihagyásokhoz kapcsolódik. Ez a hiba nem érinti a C6, E6 és G6 OLED TV modelleket, mert azokban más chipkészletet használnak.

A HDTVTest cikkét idézve: „A 04.30.50 firmware kiküszöböli a képkocka kihagyást, így a lassú pásztázó felvételek a 24 képkocka/másodperces HDR anyagokban zökkenőmentesen jelennek meg (már amennyire azt a 24p megengedi) akadozásból adódó megszakítás nélkül”.

Az új firmware a PQ EOTF elektro-optikai átviteli függvény követését is kijavítja, más szóval azt, hogy a HDR10 tartalmak fényes/sötét részeit miként reprodukálja a készülék. Ez a kérdés vagy inkább döntés is érintett s márka többi OLED TV-jét is érinti bizonyos mértékben.

„Képzelhetik örömünket, amikor felfedeztük, hogy a 04.30.50 firmware verzió olyan PQ EOTF követést nyújt, ami sokkal pontosabb a jelenlegi HDR10 szabványhoz LG B6 tesztkészülékünkön.”

Emellett az LG TruMotion is finomabban, már fél lépésenként állítható be.

Néhányan várták, hogy a frissítéssel jön a HDR játék mód is, de ez most nem jelent meg.

A HDTVTest rávilágít arra is, hogy az LG B6 készülékekben Realtek RTD2999 chipkészletet alkalmaznak, míg a többi 2016-os OLED TV-ben a gyártó saját LG1312 chipkészletét. Talán ez magyarázza, hogy miért magasabb a B6 bemenetről megjelenésig mért késleltetése (az un. „input lag”), mint a többi készüléké.

Kapcsolódó linkek:

LG: 2017-ben indul a nyomtatásos OLED panelgyártás
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői és árai
LG: már piacon a 195 centis (77 inch) G6 csúcs OLED TV
LG: 2016 végére megfizethetőbb OLED TV-k is lesznek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .