LG: 2016 végére megfizethetőbb OLED TV-k is lesznek

1. Oldal

A CES 2016-on bemutatott high-end E6 és G6 SIGNATURE OLED TV-k mellett az LG szinte ugyanazzal a műszaki tartalommal, de kedvezőbb áron síkképernyős B6 és ívelt képernyős C6 OLED TV szériákat is kínál majd.


A CES 2016 kiállításon csak az LG csúcskategóriás E6 és G6 SIGNATURE OLED TV-k kerültek bemutatásra pedig már akkor készen voltak a high-end márkán kívüli új B6 és C6 OLED TV szériák. Az LG US weboldalára nemrégiben „COMING SOON” megjelöléssel fel is kerültek ezeknek a minden bizonnyal valamivel megfizethetőbb készülékeknek az adatai.

LG_B6_OLED_TV.jpg
Ezek szerint a 140 és 165 centis (55 és 65 inch) síkképernyős B6 és az egyelőre 140 centis (55 inch), de később talán 165 centis (65 inch) képmérettel is megjelenő ívelt képernyős C6 OLED TV-k is 4K Ultra felbontásúak lesznek, a képoptimalizálásról, 4K felskálázásról a „Perfect Mastering Engine” gondoskodik. A bennük alkalmazott „Perfekt Black Panel” tökéletes feketét, a „Cinematic Color” a digitális moziban megtapasztalttal közel azonos (99%-os DCI P3) színteret és „ULTRA Luminance” fényességet produkál. Az utóbbiaknak köszönhetően támogatott a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítés, mégpedig a HDR10 Media Profile és a Dolby Vision HDR formátumokkal egyaránt. Mivel a képminőséget tekintve a B6, C6 modellek nem nagyon térnek el az E6, G6 csúcskészülékektől, ezért azokhoz hasonlóan feltehetően ULTRA HD PREMIUM minősítésűek lesznek. Lényeges, hogy a 3D képmegjelenítést csak a C6 modellek támogatják a B6 készülékek nem.

LG_C6_OLED_TV.jpg
A TV-k „ceruza vastagságú” képernyőjének alsó felén egy doboz tartalmazza az elektronikát, a csatlakozókat (köztük a három HDMI 2.0a bemenetet HDCP 2.2-vel) és a Harman/Kardon részvételével fejlesztett 4.0 csatornás, 40W teljesítményű hangrendszer lefelé sugárzó hangszóróit. A fekete metal kinézetű talapzat és a képernyő között átlátszó a tartószerkezet.

A B6 és C6 készülékek gyorsabb négymagos chipjén a legújabb webOS 3.0 okos TV operációs rendszer fut, ami hozzáférést biztosít többek között az Amazon Prime Video, Netflix, YouTube, Google Play Movies & TV és más helyi tartalomszolgáltató alkalmazásokhoz, melyek már 4K HDR tartalmakat is kínálnak. A TV-khez továbbfejlesztett mozgásérzékelő „Magic Remote” távirányítót adnak. Az intelligens funkciók között ott a hangfelismerés, a „Magic Zoom”, a web böngésző, a „Magic Mobile Connection” és a képernyő valamint tartalommegosztás.

Az E6 és G6 SIGNATURE OLED TV-k forgalmazása már márciustól elkezdődik, de azt az LG még nem közölte, hogy a B6 és C6 modellek mikor kerülnek piacra. Egyes hírek szerint Európában csak a szeptemberi IFA 2016 kiállítás után lesznek kaphatóak, addig kínálatban maradnak a 2015-ös OLED TV-k.

Kapcsolódó linkek:

Eltűnnek a 3D TV-k a Samsung és az LG kínálatából
LG 98UH9800: rövidesen kapható a 8K TV
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
LG: HDR képes 4K SUPER UHD TV-k a CES 2016-on
LG webOS 3.0: bemutatkozik az új Smart TV platform a CES 2016-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .