LG: információk a 2018-as Ultra HD Blu-ray lejátszókról

Az LG idén két új Ultra HD Blu-ray lejátszót készül forgalomba hozni, melyekről egyelőre csak részleges és a gyártó által hivatalosan még meg nem erősített információk láttak napvilágot.


Az új LG UBK90 és UBK80 továbbra sem a Panasonic és az Oppo által uralt prémium Ultra HD Blu-ray lejátszók lesznek. A márka tavalyi UP970 lejátszója átdolgozott változatának tekinthető UBK90 a HDR10 mellett a Dolby Vision HDR formátumú tartalmak támogatásával kerül forgalomba, és csak remélhető, hogy tudja majd azt a Dolby Vision profilt is, ami a meta-adatok feldolgozását a lejátszókészülékre terheli, mert ez kellhet ahhoz, hogy bizonyos TV gyártók (például a Sony) készülékeivel is működjön.

Az UBK90 a Blu-ray (4K Ultra HD és 3D) mellett DVD és CD lemezeket is lejátszik (az SACD-ről nem tudni). A lejátszó HDMI kimenetén 1080p felbontásra képes felskálázni a DVD-Video-kat, de csak azokat, a streaming tartalmakat nem. A lejátszó a képminőséget javító és képzajcsökkentő funkciók mellett le tudja konvertálni a HDR tartalmakat normál dinamikatartományra a HDR támogatás nélküli TV-khez. Az UBK90 a streaming szolgáltatások (valószínűleg Netflix és YouTube) mellett médialejátszóként sokféle formátumot és tömörítést támogat, köztük 4K/HDR videókat és a HEVC (H.265) kódolt tartalmakat.

A hangot illetően minden megvan, amire szüksége lehet. Minden ismert formátumú, így a Dolby Atmos és DTS:X hangsáv bitfolyamát is kiadja a lejátszó, és a DTS HD és Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus dekódolására is alkalmas. Az UBK90 a WMA, AAC és FLAC tömörítetlen hangfájlok lejátszására is képes, és a zajmentes audiojel biztosítására külön HDMI 1.4 kimenet szolgál a HDMI 2.0a mellett. Egyebekben optikai digitális audiokimenete, USB 2.0, és Ethernet (LAN) portja is van a lejátszónak, valamint beépített Wi-Fi kapcsolata.

A UBK90-el külsőre teljesen azonos és hasonló tudású UBK80 azoknak készül, akiknek nincs szükségük a Dolby Vision HDR támogatásra és a külön HDMI audiokimenetre. Az olcsóbb Ultra HD Blu-ray lejátszó így csak az alap HDR10 formátumot támogatja és egy HDMI 2.0a (HDCP 2.2) kimenettel rendelkezik a 4K/HDR videojelekhez, valamint az optikai digitális audiokimenettel.

Az LG új Ultra HD Blu-ray lejátszói már árral szerepelnek az egyik jelentős internetes áruházon: az UBK90 249 € (kb. 78.000 Ft), az UBK80 219 € (kb. 68.500 Ft) áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .