Oppo UDP-203/205: itt a Dolby Vision-t támogató frissítés (Frissítve)

1. Oldal

A Dolby Vision HDR kész Oppo UDP-203 és UDP-205 Ultra HD Blu-ray lejátszók a mától elérhető frissítéssel már tényleg alkalmasak a formátum támogatására.


Frissítés:

A máról elérhető új rendszerszoftverrel (Firmware UDP20XEU-45-0605) az Oppo UDP-203 és UDP-205 lettek az első Ultra HD Blu-ray lejátszók, amelyek támogatják a HDR10-nél teljesebb nagy dinamikatartományú képminőséget kínáló Dolby Vision HDR formátumot.

Az Oppo weboldaláról letölthető frissítéssel a Oppo Ultra HD Blu-ray lejátszók nemcsak a Dolby Vision támogatást kapják meg, de élességbeállítást is a 4K felbontáshoz és javított HDMI audio stabilitást megosztott A/V HDMI csatlakozás esetén. A frissítés érinti a HDMI bemenet színmélységre vonatkozó információs kijelzését, ami 24b/30b/36b helyett ezután 8b/10b12b-t mutat, és általános javítások mellett jobb lemezkompatibilitást is biztosít a közelmúlt és a közelgő Ultra HD Blu-ray megjelenéseire, valamint a felhasználó által benyújtott minták alapján.

2017. június 2.:

Akiknek van egy Oppo UDP-203 vagy UDP-205 Ultra HD Blu-ray lejátszója és Dolby Vision HDR formátumú videó megjelenítésére alkalmas TV-je, azok elvileg már nézhetnek prémium nagy dinamikatartományú tartalmakat. Tulajdonosaik beszámolói szerint ugyanis a legújabb béta szoftverrel az új Oppo lejátszók már támogatják ezt, ahogy a cég a készülékek megjelenésekor ígérte.

Oppo UDP-203_2.jpg
Mivel azonban Dolby Vision formátumú Ultra HD Blu-ray lemezek még nem jelentek meg, ezért a felhasználók csak az USB bemeneten keresztül lejátszott tesztfájlok segítségével tudják megerősíteni, hogy működik-e frissítés. Ez esetben a TV fogadja a videoklipek jeleit és az Dolby Vision képmódra vált, ami a Dolby purista megközelítése miatt kikapcsol bizonyos videobeállításokat illetve olyan képjavító technikákat, mint a mozgásinterpoláció.

Az első Dolby Vision Ultra HD Blu-ray filmek június 6-án jelennek meg. A Lionsgate első lemeze is még júniusban kapható lesz, júliusban pedig a Sony Pictures lemeze is forgalomba kerül.

Az Oppo lejátszók tulajdonosai ezen lemezek elérhetővé válásával erősíthetik meg, hogy készülékeik a Dolby Vision lemezekkel is működnek. A béta szoftver itt érhető el. Az új szoftver ezenkívül élességbeállítás funkcióval egészíti ki a lejátszókat és hibákat javít.

Jelenleg az európai piacra az LG és a Loewe, a közeljövőben pedig még a Hisense és a TCL kínálnak Dolby Vision TV-ket. Az LG UP970 Ultra HD Blu-ray lejátszó is Dolby Vision támogatással kerül forgalomba, de még nem jelent meg az ehhez szükséges firmware frissítés.

Kapcsolódó linkek:

Oppo UDP-205: az audiophile Ultra HD Blu-ray lejátszó
Dolby Vision: Lionsgate Ultra HD Blu-ray lemezen júniusban
Dolby Vision: Sony Pictures Ultra HD Blu-ray lemezen júliusban
Dolby Vision: először Ultra HD Blu-ray filmeken
LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással
Dolby Vision: 5 TV gyártó, 6 stúdió partner és 100-nál több film
Oppo UDP-203: új rendszerchipre épülő Ultra HD Blu-ray lejátszó
Ultra HD Blu-ray: először Dolby Vision formátummal 2017-ben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .