LG: jobb Dolby Vision képe lesz a 2022-es OLED és QNED TV-knek

Az LGPrecision Rendering” eljárással kiegészített Dolby Vision IQ bevezetésével ígéri a Dolby Vision tartalmak részletgazdagabb megjelenítését a 2022-es OLED és QNED TV-ken.


Az Inside CI cikke számol be a Dolby által kifejlesztett, „Dolby Vision Precision Detail” elnevezésű képjavítási technikára épülő technológiáról, ami több kontrasztot és – ennek következtében – árnyalati részletet képes kihozni a meglévő Dolby Vision tartalmakból, de ennek működéséhez rendkívül erős processzorra van szükség.

LG C2-G2 OLED evo képernyők

A 2022-es LG csúcskategóriás QNED TV-k és OLED TV-k (az A2 és B2 szériákat kivéve) legújabb α9 Gen 5 processzora rendelkezik a feladat elvégzéséhez szükséges teljesítménnyel, így azokban egy frissítést követően működik majd a Dolby Vision IQPrecision Rendering”, azaz precíziós megjelenítéssel, mégpedig minden Dolby Vision tartalommal.

A hivatkozott cikk egy a 2022-es LG TV-k előzetes bemutatásán elhangzott kijelentést idézve azt állítja, hogy a kontrasztjavulás a sötétebb jeleneteknél mutat extra részleteket.

A márka eddigi legerősebb α9 Gen 5 processzorát a cikk szerint leginkább az OLED TV-khez fejlesztettek és optimalizáltak. Az idei G2 készülékek OLED evo, azaz „OLED.EX” TV képernyője mellé „Brightness Boosting” hőelvezető technológia és továbbfejlesztett képi algoritmusok is társulnak. A C2 széria modellek többségében is OLED evo képernyőt építenek, s bár azok némileg kisebb csúcsfényességet produkálnak, de az új α9 Gen 5 feldolgozási teljesítményéből is profitálnak. A beszámoló szerint egymás mellett nézve a G2 képminőségének általános szintje magasabb, fényesebb HDR csúcsokkal, de a különbség csak hajszálnyi.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .