Samsung: üzembe helyezték a világ első LED moziképernyőjét

1. Oldal

Egy koreai vetítőteremben üzembe helyezték a projektor és vetítővászon helyett a Samsung Electronics által a moziknak ajánlott első Cinema LED Screen moziképernyőt, ami 4K felbontású, DCI színterű és nagy dinamikatartományú (HDR) képet produkál.


A Samsung korábban már bejelentett, moziknak ajánlott Cinema LED Screen képernyője minden egyes pixelét fénykibocsátó diódák alkotják. A fejlesztések eredményeként egyre kisebb és hatékonyabb LED-ek már alkalmasak az ilyen típusú képernyők előállítására, akár otthoni használatára is. Ez utóbbira példa a 6,65 méter képátlójú C SEED 262. A Samsung mellett a Sony is ajánlja Crystal LED képernyőjét moziknak az úgynevezett CLEDIS technológiával.

Samsung_Cinema_LED_Screen_1.jpg
A Samsung tegnapi sajtóbejelentése szerint üzembe helyezték a világ első Cinema LED Screen moziképernyőjét a dél-koreai Lotte Cinema World Tower „SUPER S” elnevezésű mozijában, ahol a hangot egy a HARMAN Professional Solutions és a Samsung Audio Lab együttműködésével kidolgozott rendszer JBL hangsugárzói szolgáltatják.

A kisebb LED modulokból összeálló képernyő közel 10,3 m (33,8 láb) széles, felbontása a DCI 4K CINEMA szabványnak megfelelően 4.096 x 2.160 képpont és csúcsfényessége eléri az 500 cd/m² (146 foot-Lambert) szintet, amivel a nagy dinamikatartomány (HDR) reprodukálására is alkalmas a sötét vetítőteremben. Ez a fényességszint tízszerese a szabvány mozik vásznán előírt fényességnek.

Samsung_Cinema_LED_Screen_2.jpg
A Samsung korábban azt mondta, hogy technológiájával sokkal nagyobb, akár 27,4 méter (90 láb) széles képernyőket is elő tud állítani, amelyek teljesítik a Digital Cinema Initiatives (DCI) követelményeit. A sokkal fényesebb LED képernyők lehetővé teszik a mozik tulajdonosainak, hogy a nem teljesen besötétített termet rendezvények, koncertek, sportesemények és játékversenyek alkalmával is használhassák.

Arról a sajtóközlemény nem tesz említést, hogy mennyibe került a Cinema LED Screen moziképernyő és annak felszerelése.

Kapcsolódó linkek:

C SEED 262: a világ legnagyobb megvehető 4K LED TV-je
Sony: ha kell, van Crystal LED képernyő a moziknak
Samsung: LED óriásképernyő a projektorral vetített kép helyett
MicroLED: új technológia fényesebb és hatékonyabb képernyőkhöz
Sony: LED Display koncepció új CLEDIS technológiával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .