LG LAP340 SoundPlate: hang a tévé alól

1. Oldal

Már idehaza is kapható az LG LAP340 SoundPlate 4.1 csatornás hangrendszer, ami a síkpaneles TV talpa alá helyezve tiszta és telt hangzást ígér a beépített mélynyomóknak és neodímium mágneses hangszóróknak köszönhető.
Mivel napjaink síkpaneles tévéinek képernyőjét már csak egy igen vékony keret övezi, és maguk a készülékek is egyre keskenyebbek, így szinte lehetetlen elhelyezni bennük igényesen megszólaló hangot produkáló hangszórókat. Ha pedig valaki a TV hangját nem tartja kielégítőnek, akkor valamilyen külső hangrendszeren kénytelen azt megszólaltatni. Az LG Electronics (LG) által kitalált SoundPlate azoknak lehet megoldás, akiknek nincs helye felállítani egy házi-mozi hangrendszert.

LG_SoundPlate.jpg
A mindössze 3,5 cm magas LG LAP340 Soundplate diszkréten helyezhető el a tévé talpa alatt, és azt úgy tervezték, hogy akár egy 140 centis képátlójú síkpaneles TV-t is probléma nélkül megtartson. A készülék házának szilárdságát méhsejt szerkezet adja (lásd az alábbi ábrát), és a tetején kialakított sok száz apró mélyedés megakadályozza a rajta elhelyezett TV talpának elcsúszását.

LG_SoundPlate_3.jpg
A 4.1 csatornás LG LAP340 hangrendszer telt hangzását két beépített ultravékony mélynyomó adja. A többi négy kisméretű hangszóró kiemelkedő teljesítménye pedig a hagyományos mágneseknél sokkal erősebb dupla neodímium mágneseiknek köszönhető. Az összesen 120 Watt teljesítményű SoundPlate számára – a gyártó szerint – nem okoz gondot egy nagyobb méretű nappali gazdag és erőteljes hangzással való betöltse.

LG_SoundPlate_2.jpg
Az LG LAP340 a TV-hez digitális optikai kábellel csatlakoztatható, vagy az „LG Sound Sync” funkcióval vezeték nélkül is. Normál és házimozi hangzásmód közül választhat a felhasználó, és a hangrendszer Bluetooth kapcsolaton keresztül fogadott hangot is képes megszólaltatni.

Az LG Soundplate műszaki és formai megoldását az iF formatervezési díjjal jutalmazta.

A LAP340 ajánlott bruttó fogyasztói ára: 99 000 forint

Kapcsolódó linkek:

LG: jobb kontrasztot ígérnek a 2014-es LED LCD TV-k
LG: webOS az új Smart TV-k platformja
LG: 12 új 4K Ultra HD TV a CES 2014 kiállításon
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .