LG: jobb kontrasztot ígérnek a 2014-es LED LCD TV-k

1. Oldal

Az LG idén számos OLED és 4K Ultra HD TV-vel készül piacra, de új csúcskategóriás Full HD készülékei a Dolby „High Dynamic Range” (HDR) technológiájával az eddiginél jóval mélyebb feketéket is ígérnek.

Az LG LCD TV-iben alkalmazott IPS technológiájú panelekről sok minden jó elmondható – a háttérvilágítást jó hatásfokkal kihasználva fényes kép állítható elő velük, pontos színekkel még viszonylag széles nézőszögből nézve is -, de a feketeszint és a kontraszt nem az erősségük.

Dinamikus_LED_hattervilagitas.jpg
A koreai márka 2014-es csúcskategóriás Full HD készülékeinek mélyebb feketéket és magasabb kontrasztot biztosító továbbfejlesztett „TruBlack” eljárása a Dolby High Dynamic Range (HDR) szabályozott háttérvilágítás technológiáján (lásd a fenti ábrán) alapul. A „TruBlack” az LG TV-k bizonyos modelljeiben néhány éve már jelen van, de úgy tűnik most finomítanak és javítanak a háttérvilágítás helyi fényerőszabályzásán és a Triple XD képfeldolgozó technológián is.

Az USA-ban LB7200 és LB7100 sorozatszámmal megjelenő TV-kbe állítólag már ez az új technológia épül, ami a kontraszt emelése mellett javít a képernyő fényeloszlásának egyenletességén is. Azt egyelőre nem tudni, hogy az európai piacra kerülő LG LED LCD TV-k közül, melyekbe kerül be az új technológia.

Az új csúcskategóriás TV-kben működik majd az LG webOS Smart TV platformja, új továbbfejlesztett „Magic Motion” mozgásérzékelős távirányítót és persze passzív 3D technológiát kínálnak.

Kapcsolódó linkek:

LG: webOS az új Smart TV-k platformja
LG: 12 új 4K Ultra HD TV a CES 2014 kiállításon
LG: új 4K Ultra HD OLED TV-k a CES 2014-en
Dolby technikával javít LCD TV-i képdinamikáján a Sony
Dolby-SIM2 nagydinamikájú LCD képernyő prototípus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .