LG MAGNIT 4K: a 345 centis MICRO LED házimozi képernyő

A LG MAGNIT 4K 345 centis (136”) MicroLED képernyő α9 videoprocesszorral és webOS platformmal 299.999 $ (kb. 126 millió Ft) áron tökéletes házimozi élményt ígér.


Az ultra-luxus házimozi képernyők sorába tartozó Samsung 279 centis (110”) szokványos formájú MicroLED TV a maga 155.000 dolláros (kb. 65M Ft) árával szinte olcsónak mondható az egy éve bejelentett LG DVLED Extreme Home Cinema Display megoldások sorába tartozó LG MAGNIT 4K 136-inch (345 centis) Micro LED képernyő (LSAD széria) 299.999 dolláros (kb. 126M Ft) árához képest.

LG Magnit 4K kiemelt

A CEDIA Expo 2022 alkalmával bemutatott óriás képernyőt a közleményben Michael Kosla, az LG Electronics USA alelnöke a következő szavakkal magasztalja: „Forradalmi teljesítményével az LG MAGNIT 4K 136-inch egy luxus lakótéri képernyő, ami a nézőknek az LG Micro LED-ek élvonalbeli színeit, tisztaságát és kontrasztját kínálja az Alpha 9 mesterséges intelligenciával (AI) javított feldolgozással kombinálva, amit a filmek, a tévéműsorok illetve a digitális művészeti alkotások optimális bemutatására terveztek. A mai igényes lakástulajdonosok egyre magasabb szintű technológiai kifinomultságot várnak el, és az LG MAGNIT 4K 136-inch olyat nyújt látványvilágával és az exkluzivitás légkörével, amit boltokban nem lehet megismételni.”

LG MAGNIT 4K

A hangzatos szavak mögött a lényeg, hogy egy mikro – vagy egyes vélemények szerint inkább csak mini – LED képernyő olyan minőségű képet tud megjeleníteni, amit projektorral vászonra vetítve lehetetlen elérni. A mély feketék, a nagy kontrasztarány és a HDR, azaz a magas dinamikatartományú képtartalmak megjelenítésének képessége mellé az LG által is kiemelt „kivételes képfényesség, több éves élettartam, hihetetlen nézőszög és kiváló színskála” párosul.

Az LG MAGNIT 4K 136-inch 2.000 nit (cd/m2) valós csúcsfényességet biztosít, és 120 Hz-es képfrissítési gyakorisággal rendelkezik.

A készülék az LG α (Alpha) 9 AI mély tanulási technológiát alkalmazó processzorával csökkenti a képzajt és a helyiség viszonyaihoz optimalizálja a színtelítettséget és a kontrasztot. Emellett a képfeldolgozás javítja az arcok és a szövegek tisztaságát és olvashatóságát, valamint a környezeti fényviszonyokhoz állítja be a képfényességet és az árnyalati leképezést az optimális képmegjelenítés érdekében.

Az óriástévét is ellátják az LG webOS okos TV platformjával, népszerű streaming applikációkkal, vezeték-nélküli képernyőmegosztáshoz Airplay 2 és a Miracast protokollokkal. Az LG MAGNIT 4K 136-inch digitális műalkotásokat jeleníthet meg egy dedikált mobilalkalmazással, ami a felhasználó saját foto-kollázsát is segít létrehozni.

Nem árt azonban azt is tudni, hogy ezek a 100 hüvelyk feletti LG Micro LED képernyők nemcsak drágák, de több ezer watt teljesítményt fogyasztva üzemeltetésük is jelentős költséggel jár.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .