LG: már támogatott az OLED TV-ken a Dolby Atmos Netflix-ről

1. Oldal

Röviddel az első Dolby Atmos hangsávú Netflix film, az „Okja” megjelenése után az LG és a Netflix frissítéseket hajtottak végre, hogy az élvezhető legyen a 2017-es LG OLED TV-ken, amelyekbe beépített az Atmos hangrendszer.


Múlthéten a Netflix elérhetővé tette első Dolby Atmos hangsávval rendelkező filmjét, melyet továbbiak követnek még idén. A bevezetéskor csak az Xbox One és Xbox One S konzolok voltak képesek leszedni és kiadni a Netflix film Dolby Atmos bitfolyamát.

LG W7 OLED TV-2.jpg
Mostanra az LG és a Netflix is elkészültek azokkal a frissítésekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a Netflix Dolby Atmos streamek a 2017-es LG B7, C7, E7, G7 és W7 OLED TV-k, beépített Dolby Atmos hangrendszerein is élvezhetőek legyenek. Mindezt először a HDTVTest vette észre, és tette közzé az alábbi videóban.

Így elsőként az LG OLED TV-k váltak képessé a Netflix Dolby Vision 4K filmek Dolby Vision HDR képének és Dolby Atmos térhangzásának reprodukálására, mivel az Xbox One konzolok csak az utóbbit támogatják. Az LG OLED TV-k nemcsak beépített hangrendszerükön képesek megszólaltatni a Dolby Atmos hangsávot, de külső házimozi hangrendszerre is ki tudják a bitfolyamot adni a készülék HDMI-ARC csatlakozóján keresztül.

A Netflix is megerősítette, hogy a 2017-es LG OLED TV-k hivatalosan is támogatják a Netflix Dolby Atmos hangsávot, amihez a TV firmware-frissítése (Európában a 03.60.09 verzióra) mellett, a Netflix alkalmazást is frissíteni kell a készüléken.

Ha a megfelelő film lejátszásának elindításakor a képernyő jobb felső sarkában megjelennek a Dolby Vision és Dolby Atmos logók, akkor a készülék gazdája biztos lehet benne, hogy az élményhez szükséges képet láthat és hangot hallhat.


Kapcsolódó linkek:

Dolby Atmos hangsávú filmek a Netflix kínálatában
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is (Frissítve)
LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)
LG UP970: Ultra HD Blu-ray lejátszó Dolby Vision támogatással (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .