OLED: a DuPont technológiai megállapodást írt alá

1. Oldal

A DuPont egy vezető ázsiai Aktív Mátrix OLED képernyőgyártóval kötött technológiai licenc megállapodása lehetővé teszi a cég által kifejlesztett gyártási technológia alkalmazását nagyméretű AMOLED TV képernyők költséghatékony előállításában.
A technológiai licenc megállapodásra vonatkozó DuPont bejelentés ugyan csak „vezető ázsiai AMOLED képernyőgyártót” említ, de sokan tudni vélik, hogy ez a bizonyos gyártó a nyomtatási technológiát OLED panel előállítására már szintén alkalmazó Samsung.

A DuPont szerint az általuk kifejlesztett és szabadalmaztatott, a folyadék OLED anyagok hatékony eloszlását garantáló nyomtatótechnikával optimálizálható a képernyők kihozatala és teljesítménye. Az erre alapuló gyártási eljárással más alternatív technológiáknál jelentősen alacsonyabb költséggel lehet nagyméretű TV képernyőket előállítani.

DuPont_AMOLED_TV.jpg
A DuPont meggyőződése, hogy az AMOLED televízióké a jövő, mert a hagyományos LCD TV-knél élénkebbek a színeik, nagyobb a kontrasztjuk, gyorsabbak, szélesebb a látószögűk és kevesebb energiát is fogyasztanak.

Elképzelhető, hogy a DuPont gyártási eljárásával készült nagyképernyős OLED TV már a következő CES kiállításon látható lesz.

Kapcsolódó linkek:

Már jövőre piacon az LG 140 centis (55 inch) OLED TV-je
OLED: létezik a nagyobb hatásfokú kék OLED
OLED: a Samsung új panelgyártó metódust fejlesztett ki
Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .