LG 88Z9: kapható a világ első 8K OLED TV-je rövidesen Európában is

A héten Dél-Koreában 40 millió won (kb. 9,8 millió Ft) áron már előrendelhető az LG 88Z9, ami a harmadik negyedévben Európa kiemelt országaiban is kapható lesz.


A már vagy rövidesen megvehető Samsung Q900R és új változata a Q950R QLED 8K TV-k valamint a Sony ZG9 8K HDR LED TV-k után az LG tegnapi bejelentése szerint már kapható a világ eddigi legnagyobb és egyben 8K felbontású OLED TV-je, a 88Z9 is.

A 223 centis képátlójú 88Z9 paneljének 33 millió pontosan szabályozható fényességű képpontjával az LG szerint az eddig a piacon elérhető legjobb képminőséget nyújtja.

Brian Kwon, az LG mobilkommunikációs és otthoni szórakoztatási cégeinek elnöke szerint. „A világ első és legnagyobb 8K OLED TV-jének elsőkénti piacra vitele mutatja elkötelezettségünket az ultra-prémium televíziós szegmens vezetése és a tökéletes látványélmény biztosítása terén. Az LG úttörő szerepet játszott az OLED piacra vitelében, és továbbra is olyan korszerű televíziós technológiákat mutatunk be, amelyek még tovább tolják ki a lehetőségek határait az otthoni szórakoztatásban.”

Az 88Z9 8K paneljének kiváló teljesítményét a márka idei prémium OLED TV-iben is alkalmazott, a képet és a hangot a forrás minőségét felismerő és a legmegfelelőbb algoritmust megvalósító mesterséges intelligencia segítségével fokozó második generációs α (Alpha) 9 processzor és mély tanulási algoritmus biztosítja. A 8K OLED TV továbbfejlesztett feldolgozása hatékony 8K felskálázást és 4 helyett 6 lépéses feljavított zajcsökkentésit kínál. A képernyő tökéletes fényességszintjének elérése érdekében a processzor a környezeti fényviszonyokat is elemzi.

A készülék beépített hangrendszere is intelligens algoritmussal képes felkeverni a kétcsatornás hangokat virtuális 5.1 térhangzássá, és mély tanulással a forrástartalmat elemezve a filmek hatáshangjait, a zene mélyebb basszusait és a sportesemények jobb beszédérthetőségét javítani. A felhasználók beállíthatják, hogy a hang a környezeti feltételekhez legjobban igazodó hangerővel és minőségben szólaljon meg. A készülék saját padlóállványába beépített hangszórórendszerrel Dolby Atmos hangzást is kínál, és WiSA Ready minősítéssel kompatibilis WiSA USB adóval a szabványnak megfelelő külső vezeték-nélküli hangrendszer használatát is lehetővé teszi.

A készülék négy HDR formátum megjelenítését támogatja. Ezek a Dolby Vision, HDR10 és a Technicolor Advanced HDR technológiája, valamint a Hybrid Log Gamma (HLG).

A TV teljes 48 Gigabit/s adatátviteli sebességű HDMI 2.1 bemenetekkel rendelkezik 8K60Hz videojelek fogadására és olyan funkciókkal, mint a HDMI VRR, eARC és ALLM, bár a VRR csak 4K felbontáson működik.

Az LG által hangsúlyozottan nemcsak 8K, de az eddigi legnagyobb OLED TV forgalmazása a héten indul Dél-Koreában, ahol annak listaára 50 millió won (kb. 12,3 millió Ft), de az első vásárlók 40 millió won (kb. 9,8 millió Ft) áron kaphatják meg a készüléket, sőt még egy légtisztítót is kapnak hozzá ajándékba.

A megjelent sajtóközlemény szerint az OLED88Z9 a harmadik negyedében kerül forgalomba Észak-Amerika és Európa fontosabb piacain, de azt még nem jelentették be, hogy milyen áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .