Loewe: TV-k részben Kínában gyártva?

1. Oldal

A múlthéten csődvédelmet kért Loewe elnök-vezérigazgatója Matthias Harsch a hétvégén a Der Spiegel-nek nyilatkozva a cég megmentése kapcsán a termelés egy részének Ázsiába pontosabban Kínába történő áthelyezéséről beszélt.
A TV piacon elszenvedett veszteségei miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került Loewe csődvédelmi eljárásban hajtana végre átszervezést. A cég elnök-vezérigazgatója Matthias Harsch a német médiának tett nyilatkozatával többet is elárult a tervezett reorganizációról.

Loewe_lifestyle.jpg
Az elmúlt 90 évben a Loewe TV-k és hangrendszerek Németországban kerültek összeszerelésre, bár fontosabb főegységek, mint például a TV-k LED LCD képernyője külső beszállítóktól származott. Az utóbbi idők veszteségei miatt a cég szélesíteni kívánja a külső beszállítók körét és partnereket keres Ázsiában „amelyek fontos hardver komponenseket – processzorokat, áramköri lapokat és a képernyőket – szállítanak”. Ezt Matthias Harsch nyilatkozta a Der Spiegel-nek, majd hozzátette: „Többé már nem egy készülékgyártó vagyunk – megpróbálom felnyitni a cég szemét”.

A Loewe tárgyalásokat folytat négy az elmúlt években gyors növekedést felmutató és hamarosan a nagy TV gyártók közé sorolható kínai vállalattal. Ezek a TCL, a Sichuan Changhong, a Skyworth és a Hisense. A Loewe tehát abban bízik, hogy valamelyik kínai vállalatot stratégiai gyártó és alkatrészellátó partnerként használva saját erősségeire, a designra és a médiafunkciókra összpontosíthat.

Érdemes megjegyezni, hogy a kínai vállalatok elsősorban TV és nem képernyő illetve panelgyártók. Az egyelőre kérdéses, hogy a Loewe a jövőben elkezd-e kínai gyártású LCD paneleket használni, vagy továbbra is a jelenlegi panelszállító partnereinél maradt. A cég jelenlegi TV-iben elsősorban Samsung LCD paneleket használ.

Harsch nem tudta kizárni, hogy cége szerkezetátalakítása leépítésekkel jár majd. A Loewe vezetői számára három hónap áll rendelkezésre, hogy a csődvédelmi eljárásban megoldják a helyzetet, vagy csődöt lesznek kénytelenek jelenteni.

Kapcsolódó linkek:

Loewe: csődvédelmet kért a német prémium TV gyártó
Kína húzta fel az LCD TV eladást 2013 első negyedében
Először 2012-ben csökkent a síkpaneles TV-k piaca
Loewe 3D Orchestra IS: vezeték-nélküli házimozi hangrendszer
Visszaesés csökkenő japán és nyugat-európai TV kereslettel
Loewe Reference ID: az új egyedi design 3D LED LCD TV
Loewe Individual: új változatok megjelenése várható
Loewe: okos TV-ket távvezérlő alkalmazások iPad-re

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .