Logitech: eladó a Harmony távirányító divízió

1. Oldal

A Logitech kiábrándító üzleti eredményei és a Harmony távirányítók gyenge értékesítése miatt a cég negyedéves jelentése szerint „kezdeményezi” a Harmony távirányító valamint a videobiztonsági részlegek eladását.


A Logitech univerzális Harmony távirányítói egykor nagyon népszerű megoldást kínáltak azoknak, akiket zavart a sok különböző távkezelő. Ez úgy tűnik megváltozott. A Harmony távirányítók eladása a darabszámot tekintve 55%-kal zuhant, a magasabb árfekvésű Harmony Touch bevezetésével a bevétel is 24%-kal csökkent. A Logitech ezért kezdte meg a távirányító és a video biztonsági részlegek kiárusítását.

Logitech Harmony One és Harmony Touch univerzális távirányítók
Logitech Harmony One és Harmony Touch univerzális távirányítók


Bizonyos fogyasztók számára biztosan hiányoznának ezek az univerzális távirányítók, de a TV-k és más készülékek mind nagyobb része csatlakozik az otthoni hálózathoz – meg persze az internetre – és válik vezérelhetővé okostelefonról és táblagépről. Maga a távvezérlés is megváltozik egy intelligens folyamattá, amely néhány ponton szükségtelenné teszi a fizikai távirányítót.

A Logitech számos további termékkörből is kiszáll, ahogy a sikertelenségével a visszaesést elindító, a Google TV platformot elsőként a fogyasztók számára elérhetővé tevő Logitech Revue set-top box gyártásából is.

Kapcsolódó linkek:

Logitech Harmony Touch: új érintőképernyős távirányító
Logitech Harmony Link: okostelefonból univerzális távirányító
Google TV: a platform működik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .