Már kaphatóak a Panasonic új termékei.

Az új televíziók

A Panasonic Magyarország Kft. bemutatta a sajtó számára megújult és részben már kapható termékkínálatát. A házi-mozi rajongók számára az új plazma kijelzők/TV-k és képcsöves TV-k valamint az új DVD rekorderek az igazán izgalmasak.
Az új televíziók

Már most a vevők kedvencei az Acuity képfeldolgozó technológiára és Quintrix SR képcsőre építkező készülékek, melyek közül a nagyobbat az EISA idén az év televíziója díjra érdemesítette. Akik élvezhették már a rajta megjelenő képet (mint e cikk szerzője is) azok egyöntetűen kiváló véleménnyel voltak a látottakról.

A Panasonic a 92 (86) cm képátlójú TX-36PD30P-vel és a 82 (76) centis TX-32PD30P-vel a legjobbat igyekszik kihozni a katódsugárcsöves (CRT) televízióból. A televíziós kép megalkotásában két új megoldás az Acuity és Quintrix SR játszik kulcsszerepet. Az Acuity jelentése élesség, felbontás illetve a tökéletes tévénézés szinonimájaként ideális névválasztás egy intelligens technológiának, amely a soronkénti képpontok (pixelek) számát több mint duplájára, 2300-ra, a pásztázási sorok számát pedig 625-ről 833-ra növeli. A sokkal jobb felbontás és az élesebb képrészleteket nyilvánvalóak.

TX-32PD30P
A digitális technológia mellett az újonnan kifejlesztett szupersík Quintrix SR képcső (SR = Super Resolution) az igazi „nagy durranás”. Nagyobb felbontása részletgazdagabb, kontrasztosabb és nagyobb fényerejű képet eredményez. A képcső „titka” az új árnyékmaszk, amely sokkal hatékonyabban engedi át az elektronsugarakat, így az eddiginél jobban hasznosuló energia tovább növeli a kép fényerejét. Az elektronsugár jobb fókuszálásával pedig javul a kontraszt és a részletezettség is. A másik „titkosfegyver” az új Super OLF (Overlapping Field = Átfedő Mezők) elektronágyú, mely a kép sarkaiban is növeli az élességet. Végül, de nem utolsósorban, a sötét árnyalatú előtétüveg a határozottan jobb kontraszt érdekében javítja a fekete jelszintet.

A nagyobb felbontás, élesség, kontraszt és fényerő érdekében további képjavító technológiákat alkalmaznak (10-bites jelfeldolgozást, a mesterséges intelligenciát és a digitális fésűszűrőt). A kép tartalmát folyamatosan elemző mozgásérzékelés még gyors képsorok esetében is megakadályozza a csíkozást, a digitális, háromdimenziós fésűszűrő nagyon precízen választja szét a fényesség és a szín jeleket, így kiküszöbölve ki, a például a kockás mintázatok vagy az éles fekete-fehér átmenetek megjelenítésekor előforduló zavaró jelenségeket. Egy új, intelligens algoritmus szinte tökéletesen szünteti meg a képzajt. Mindent egybevetve, a fejlesztések eredménye egy szinte tökéletes, nagy felbontású televíziós kép, eddig soha nem látott minőségben.

A progresszív képfrissítési funkció az állóképeket is remegésmentesé teszi és a nagy területek remegését a Super Digital Scan 100 Hz-es technológia küszöbölő ki. Három különféle képi üzemmód áll rendelkezésre: Dinamikus, Normál és Mozi képi megjelenítés közül lehet választani.

A tuner, a videobemenet és a teletext képeiből a néző négyféle képi megjelenítés közül választhat. Ezek a PAT – a kép és szöveg (Picture and Text), a PAP – kép és kép (Picture and Picture), a PIP – kép a képben (Picture in Picture) és a POP – kép a képpel szemben (Picture opposite Picture).

A Panasonic a megszólalásról sem feledkezett meg és kellően nagy teljesítményű hangszórókkal és beépített mélysugárzóval látta el a készülékeket. A sztereó és virtuális Dolby Surround hangzás gondoskodik a moziszerű hangélményről, de találunk egy külön szabályozható hangerejű fejhallgató csatlakozót is az előlapon.

A tengernyi funkció és beállítási lehetőség ellenére mindkét modell egyszerűen működtethető. A kényelmet szolgálják Q-link, a gyermekzár és elalváskapcsoló funkciók. Az új televíziók az AV rádióerősítők, DVD lejátszók, műholdvevők vagy DVB-T vevők csatlakoztatásához szükséges minden csatlakozóval rendelkeznek. Ezek között a csatlakozók között négy Scart aljzat is megtalálható.

A készülékek formája letisztult, szinte már egyszerűnek mondható.

Egy hozzászólás “Már kaphatóak a Panasonic új termékei.” bejegyzéshez

  1. nekem ilyen televiziom van 500000 ft-ért vettem de a mai gagyi tévékért nem adnám oda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .