Marantz BD5004: új Blu-ray lejátszó belépőmodell

1. Oldal

A Marantz BD5004 BD-Live funkcionalitású belépő Blu-ray lejátszója igényesen megépített készülék, és a gyártó legmegfizethetőbb modellje.
A Marantz BD5004 teljesen megfelel a Profile 2.0 / BD-Live specifikációnak, vagyis a megfelelő lemezek lejátszása közben hálózati csatlakozásán keresztül további tartalmakat tölthet le belső memóriájába. A lejátszó kompromisszummentes Blu-ray és DVD lejátszási minőséget ígér. A készülék a váltott-sorosból progresszív képfrissítésre konvertálás mellett a szabványfelbontású DVD-ket 1080p formátumú kimenőjellé képes felskálázni 1.3-as verziójú HDMI kimenetén, és ugyanitt a Blu-ray filmek képtartamának 24 képkocka per másodperces, azaz 1080/24p videojel formátumát is kiadja. A minőségi analóg videojel biztosítása érdekében a lejátszó komponens videojel kimenetén 297MHz/12 bites video D/A konvertert alkalmaznak.

Marantz_BD5004.jpg
A BD5004 a HD hangformátumok bitfolyamát HDMI kimenetén adja ki. A lejátszó a Blu-ray Disc, DVD, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW lemezformátumok támogatása mellett lejátssza az AVCHD, DivX HD, JPEG, MP3 és WMA fájlformátumokat is, az utóbbiakat az előlapi SD/SDHC kompatibilis nyílásba helyezett memóriákártyáról is.

Marantz_BD5004_csatik.jpg
A lejátszó az említett csatlakozók mellett kompozit videokimenettel, koaxiális digitális és kétcsatornás analóg audiokimenettel is rendelkezik. Utóbbin keresztül a sokcsatornás hangsávok két csatornára lekevert hangja is kinyerhető, a Pure Direct/Audio Exclusive üzemmódban pedig a legtisztább zene hallgatható CD-ről.

A nagyobb európai országokban fekete és ezüst-arany színváltozatokban már kapható a BD5004 549 EUR (kb. 146.000 Ft) javasolt fogyasztói áron, és idehaza is felkerült már néhány internetes áruház weboldalára 174.990 Ft-ért.

Kapcsolódó linkek:

Marantz BD7004: új Blu-ray lejátszó igényeseknek
Marantz SR6004: az új felső-középkategóriás AV vevőerősítő
Marantz UD9004: a Blu-ray és SACD lejátszó monstrum
Marantz NR1501: a csupán 9cm magas AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .