Marantz BD7004: új Blu-ray lejátszó igényeseknek

1. Oldal

A Marantz BD7004 a gyártó második generációs Blu-ray alaplejátszója BD-Live funkcionalitást és a márkához méltó kép- és hangminőséget kínál, nem éppen olcsón.
A Marantz BD7004 a bámulatos képminőségű Blu-ray mellett a hagyományos DVD-k lejátszásánál is jól teljesít, köszönhetően az Anchor Bay VRS™ (ABT1030) video-jelfeldolgozónak, ami gondoskodik róla, hogy a szabványfelbontású tartalomból 1080p formátumú kimenőjel legyen az 1.3-as verziójú HDMI csatlakozón. A filmalkotók szándékainak leginkább megfelelő mozgóképet a 1080/24p, azaz 24 képkocka per másodperces formátumban adja vissza lejátszó. Az analóg komponens videojel kimenetet használók számára a 297MHz/12 bites Analog Devices video D/A konverter garantálja a képminőséget

Marantz_BD7004.jpg
A BD7004-be az összes HD hangformátum, így a Dolby TrueHD és DTS HD dekódolását is beépítették, és analóg 7.1 csatornás kimenettel is rendelkezik. A lejátszó a Blu-ray Disc, DVD, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW lemezformátumok mellett támogatja az AVCHD, DivX HD, JPEG, MP3 és WMA multimédiás fájlformátumokat is, s az utóbbiakat az előlapi SD kártyáról is kezeli.

Marantz_BD7004_csatik.jpg
A lejátszó komoly rendszerekben is megállja helyét, amihez elengedhetetlen a kétirányú RS-232C porton keresztüli vezérelhetőség, és építési minőségét jelzik az aranyozott csatlakozók valamint a külön fémlappal megerősített felső takarólap, ami megerősíti a házat és minimalizálja a vibrációt.

A Marantz BD7004 fekete és ezüst-arany színváltozatokban már kapható a nagyobb európai országokban 799 euróért (kb. 218.000 Ft), de azt nem tudni, hogy idehaza mikortól és mennyiért lehet hozzájutni.

Kapcsolódó link:

Marantz SR6004: az új felső-középkategóriás AV vevőerősítő
Marantz UD9004: a Blu-ray és SACD lejátszó monstrum
Marantz NR1501: a csupán 9cm magas AV vevőerősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .