Marantz SR7013/AV7705: részletek az új AV komponensekről

Az új SR7013 AV vevőerősítő és AV7705 AV processzor/előerősítő az összes 3D térhang-formátumot kezelik, frissítést követően IMAX Enhanced kompatibilitást nyújtanak, és működik rajtuk a HEOS többszobás hangmegosztás valamint az Alexa hangvezérlés.


A Marantz AV vevőerősítők csúcsmodellje, az SR7013 a márka elismert hangminőségét ígéri, egyedi finomhangolással, a transzformátornál és a jelfeldolgozásnál alkalmazott új alkatrészekkel, a csúcsminőségű D/A konverterekkel, az áram-visszacsatolt „Hyper Dynamic Amplifier Module” (HDAM) előfokokkal és egy kiváló minőségű előerősítővel a reneszánszukat élő bakelit-lemezjátszókhoz.

Az SR7013 kilenc végfokával és mélynyomó kimeneteivel egy 7.1.2 vagy 5.1.4 hangsugárzó konfigurációt hajthatna meg, de mivel 11.2 csatornás jelfeldolgozásra képes, ezért egy külső kétcsatornás végerősítővel már 7.1.4-es konfigurációjú 3D térhangzás megszólaltatására is alkalmas. Ehhez természetesen támogatja a Dolby Atmos és DTS:X valamint az Auro-3D formátumokat, és működik benne a DTS Virtual:X audiotechnológia is, ráadásul egy későbbi firmware-frissítéssel az elsők között IMAX Enhanced minősített készülékként kész lesz arra, hogy az IMAX által átdolgozott 4K HDR tartalmakkal és a DTS audiotechnológiáival új minőségi szintű látvány- és hangélményt nyújtson.

Az erősítő 8 be- és 3 kimeneti HDMI csatlakozóján keresztül a legteljesebb minőségű 4K felbontású, HDR10/Dolby Vision és HLG formátumú nagy dinamikatartományú, valamint BT.2020 színskálájú videók is továbbíthatóak. A készülék az alacsonyabb felbontású akár analóg videoforrásokat is képes átkonvertálni és felskálázni 1080p vagy 4K Ultra HD (60Hz-es) HDMI jellé, és a HDMI eARC funkciót is tudja majd.

A hangrendszer beállítását a márka fejlettebb Audyssey MultEQ XT32 mikrofonos automatikus akusztikai mérő- és kalibrálórendszere segíti az alacsony frekvenciákat kezelő (LFC) és Sub EQ eljárásokkal, mely még ügyesebben használható a külön megvásárolható Audyssey MultEQ Editor alkalmazással.

Az SR7013 Hi-Res Audio formátumú zenéket is lejátssza hálózaton át és USB tárolóról, Az integrált HEOS többszobás vezeték-nélküli zenei streaming technológia, a számos elérhető zenei streaming szolgáltatás, az Airplay 2 audioprotokoll és a Bluetooth technológia mind-mind az szolgálják, hogy kedvenc zenéinket otthonunk bármely helyiségében hallgathassuk akár mobileszközünkről is.

Amazon Alexa HEOS HOME ENTERTAINMENT SKILL (képesség) jóvoltából az SR7013 kimondott parancsokkal is vezérelhető.

Az AV7705 AV processzor/előerősítő tulajdonképpen egy átépített SR7013, amibe a végfokok helyébe szimmetrikus XLR kimenetű előerősítőket, módosított audiophil minőségű ELNA kondenzátorokat tartalmazó tápegységet és gondosabban árnyékolt áramköröket építenek.

A Marantz SR7013 és AV7705 októbertől lesznek kaphatóak fekete vagy ezüst-arany színű házzal 2.000 illetve 2.100 € (kb. 650.000 illetve 683.000 Ft) áron.

SR7013

AV7705
9.2 csatorna
125 W (8Ω, 20 Hz – 20 kHz, 0,08% THD 2 csatornát hajtva)
200 W (6Ω, 1 kHz, 1% THD 1 csatornát hajtva)

11.2 csatornás XLR és RCA előerősítő-kimenetek

7+1 előlapi be- és 2+1 zóna kimeneti HDMI

4K/60 Hz, 4:4:4 színkódolt videojeltovábbítás,
BT2020, HDR10, Dolby Vision, HLG kompatibilitás, HDCP 2.2 és eARC támogatás
Analog -> HDMI videokonverzió
Videofeldolgozás és felskálázás HDMI kimenetre 1080p, 4K (50/60Hz)

DTS-HD Master Audio, DTS:X, DTS Neural:X, DTS Virtual:X processzálás
Dolby TrueHD, Dolby Atmos, Dolby Surround
Auro-3D, Auromatic
frissítést követően IMAX Enhanced kompatibilitás

11.2 csatornás jelfeldolgozás és előerősítő-kimenet

Plusz sztereó végfokkal 7.1.4 csatornás 3D hangrendszer

Külső végfokokkal 7.1.4 csatornás 3D hangrendszer

Marantz áramvisszacsatolt HDAM előerősítők
Audyssey MultEQ XT32, LFC/Sub EQ HT-vel
Audyssey MultEQ Editor alkalmazás opció
Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ
Pure Direct, minőségi alkatrészek, AKM AK4458 32 bites D/A konverter
MDAX2 tömörített audió javítás
Nagy felbontású 192kHz/24bit ALAC, FLAC és WAV, DSD (2,8/5,6MHz) fájllejátszás
Internet rádió, Spotify Connect, TIDAL, Deezer és más zenei streaming szolgáltatások, AirPlay2, Bluetooth és hálózati audió streaming HEOS App alkalmazással kezelve
Integrált HEOS vezeték-nélküli többszobás zenei streaming technológia
Amazon Alexa beszédhangvezérlés HEOS Home Entertainment skill révén
Telepítésasszisztens és hibrid grafikus kezelőfelület
Marantz Remote App Android/iOS vezérlő alkalmazás
Vezérlés HDMI CEC funkcióval, IP/webes felületen, Ihiji és Domotz távmonitorozás, RS232 interfész, Crestron Connected, Marantz vezérlőbusz, DC Trigger kimenet
Beépített kétsávos (2,4/5GHz) Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat
Mozgómágneses lemezjátszó bemenet
Előlapi USB csatlakozón át lejátszás tárolóból és közvetlenül digitálisan iOS készülékről
Intelligens ECO üzemmód off/on/auto beállításokkal

2. és 3. zóna audiokimenet
Zóna HDMI AV kimenet HDMI forrásokból

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .