Megújuló YouTube alkalmazás okos TV-kre médialejátszókra

1. Oldal

A Google megújította az okos TV-ken, játékkonzolokon és más internetre csatlakozó médiadobozokon használatos YouTube alkalmazást, ami új megjelenése mellett egyszerűbben használható, és integrált a „Chromecast” funkció is.


Szinte minden okos TV és más internetre csatlakozó médialejátszó funkcióval rendelkező készülék része a YouTube alkalmazás, amivel a világhálón megosztott videók jeleníthetőek meg. A Google most ezt újította meg.

YouTube_app.jpg
A megújított YouTube alkalmazás megjelenésében a Google legújabb Android verziójánál bemutatott „Material Design” filozófiát követi. Ez azt jelenti, hogy sokkal tömörebb az alkalmazás designja. Az új oldaloszlop menüből érhetőek el a csatornák és a lejátszási lista („PLAYLIST”).

Nem közismert, de sok okos TV-nek már integrált része a Chromecast, pontosabban a DIAL protokoll, amin a Chromecast alapul. A Google most tisztábbá tette mindezt a potenciális felhasználók számára. Ennek lényege, hogy az Android vagy iOS okostelefonon vagy táblagépen megnyitott YouTube alkalmazással nézett videó átnyomható az okos TV-re vagy médialejátszóra is, és ehhez persze nincs szükség a Chromecast HDMI médiaeszközre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .