MinDig TV: elindult az RTL Klub tesztsugárzása

1. Oldal

Sokak meglepetésére és a közeli megegyezést jelezve az Antenna Hungaria (AH) földfelszíni digitális televíziós műsorszóró (DVB-T) szolgáltatásán, a MinDig TV-n május 1-el megjelent az RTL Klub programja.
MinDig_TV2.jpg
Az Antenna Hungaria (AH) tavaly decemberben elindított földfelszíni digitális televíziós műsorszóró (DVB-T) szolgáltatásán, a MinDig TV-n egy nem egészen kéthónapos úgymond „kísérleti m1HD, m2HD sugárzást” kivéve eddig csak a Duna TV HD és Duna II Autonómia csatornák voltak nézhetőek szabadon. Ezzel együtt kódolt formában az ATV és a HírTV adásai is foghatóak a DVB-T hálózaton.

Annak ellenére, hogy a két hazai kereskedelmi televízió, az RTL-Klub és a TV2 a MinDig TV elindulása előtt kötelezettségvállaló nyilatkozatott tett, hogy műsoraikkal felkerülnek a szolgáltatásra, később egyik sem állapodott meg az AH-val, sőt mindkettő bírósághoz fordult, hogy az állapítsa meg a szerződés tartalmát, mert a műsorterjesztő feltételeit egyoldalúnak és elfogadhatatlannak tartották.

Úgy tűnik azonban, hogy az AH és a Magyar RTL Televízió Zrt. rövididőn belül mégiscsak megállapodásra juthat. Ezt jelzi, hogy az RTL-Klub műsora egyelőre „tesztsugárzásként” május 1-től felkerült a MinDig TV platformra.


Az RTL-Klub programja ugyanarról a multiplexről fogható, mint a Duna TV HD és a Duna II Autonómia műsorai, vagyik Budapest körzetében a 62-es csatornáról (802 MHz), Kabhegy környékén a 61-es csatornáról (794 MHz), és Szentes körzetében a 65-ös csatornáról (826 MHz).

Kapcsolódó linkek:

Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
MinDig TV: lezárul az m1 és m2 kísérleti HD-sugárzása
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .